3 z 4
Poprzednie
Następne
Biała kiełbasa na 3 sposoby. Pieczona, w piwie i w sosie chrzanowym. Proste przepisy na wyborne, ciepłe danie na święta i nie tylko
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Składniki:
- 4-6 białych kiełbas,
- 2 cebule,
- 6 łyżek chrzanu,
- łyżka masła,
- pół szklanki bulionu,
- pół szklanki śmietanki 30%,
- pół szklanki śmietany 18%,
- łyżeczka majeranku i tymianku,
- sól, pieprz.
Jak przygotować białą kiełbasę w sosie chrzanowym?
1. Cebule poszatkowałam i podsmażyłam na maśle. Dodałam obie śmietany, bulion i zagotowałam sos. Na koniec dodałam do sosu przyprawy.
2. Kiełbasę ponacinałam i ułożyłam w brytfance. Polałam sosem.
3. Kiełbasę piekłam 35 minut w temperaturze 180 stopni. Idealnie pasują do niej tarte buraczki.