Urszula Sobol
dziennikarzNowinyRzeszów
11 materiałów
Dziennikarz Nowin – z redakcją związana od marca 2012 roku. Zajmuje się tematyką kulturalną, tematami miejskimi, a także kulinarnymi. Autor książki "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu", unikatowej bazy wiedzy na temat podkarpackiej kuchni, trzy tomowej pozycji, wydanej przez Gazetę Codzienną "Nowiny". To nie tylko zbiór przepisów na regionalne potrawy, ale także opowieść o ludziach i miejscach. Ma to szczęście, że jej praca jest jednocześnie pasją. Ciągle w drodze. Szuka alternatywnych dróg rozwoju dla siebie i swoich dzieci, a także dobrych miejsc nie tylko w kraju, ale również za granicą. Propaguje Rodzicielstwo Bliskości i Porozumienie bez Przemocy.
PLUS
Rosną ceny owoców i warzyw. Klienci są zaszokowani
Najdroższa jest pietruszka i fasolka szparagowa. Znacznie więcej niż w ubiegłym sezonie zapłacimy też za ziemniaki, kapustę i czereśnie. A to jeszcze nie koniec...