Jarmark Jakubowy 2019Pierniki szczecińskie, racuchy, paprykarz, produkty z malin czy ekologiczne wędliny produkowane metodą tradycyjną według staropolskich receptur oraz miody. I w tym roku na Jarmarku Jakubowym nie zabraknie regionalnych i tradycyjnych produktów Pomorza Zachodniego zlokalizowanych w alei smaków. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 lipca br. w Szczecinie.Od czwartku do niedzieli w sąsiedztwie Katedry Świętego Jakuba, na Placu Katedralnym i Placu Orła Białego, zaprezentują się wystawcy z kraju i zagranicy z wyrobami rękodzielniczymi, produktami spożywczymi, przetwórstwem mięsnym, mlecznym i warzywnym. Jarmark nawiązuje do staropolskiej tradycji, aby w dniu Odpustu Kościoła Parafialnego, po uroczystościach religijnych, pielgrzymi posilili się i ucieszyli oko unikatowymi wyrobami. Patronem wydarzenia jest Święty Jakub, który otacza opieką wzgórze katedralne.Jarmark Jakubowy, 25-28 lipca, pl. Orła Białego.SZCZEGÓŁY: Jarmark Jakubowy w Szczecinie 2019 - PROGRAM. Pyszne jedzenie, rękodzieło i koncerty
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.