Podsumowaliśmy drugą edycję plebiscytu Smaki Pomorza, wręczając nagrody najlepszym lokalom gastronomicznym w regionie. Zarówno nominacji kandydatów jak i wyboru zwycięzców dokonali nasi czytelnicy oraz internauci za pośrednictwem strony gs24.pl.
Głosować można było aż w pięciu kategoriach: Najpopularniejsza restauracja, bar/jadłodajnia, pizzeria/kebab, piekarnia oraz cukiernia/kawiarnia. Dodatkowo wyróżnieni zostali najpopularniejsi kucharze oraz kelnerzy. Po miesiącu głosowania przyszedł czas na uroczyste wręczenie nagród, które odbyło się w Willi Astoria.
Wyniki głosowania
W każdej kategorii nagrody otrzymały trzy pierwsze miejsca. Najlepszą restauracją w Szczecinie została Willa Sadyba, drugie miejsce przypadło Per Se Brasserie&Coctail Bar, a trzecie restauracji Pasja Fabryka Smaku. Wśród barów i jadłodajni bezkonkurencyjny był Gastrobar przy przystanku, pl. Rodła. Drugie miejsce przypadło Bistro pod 8, a trzecie Bajgle Króla Jana. Kategorię pizzeria / kebab zdominowały pizzerie: Torino, Swojska i Cztery Pory Roku.
Miano najlepszych piekarni trafiło do: Piekarni - Cukierni Wojciechowski, Piekarni S.C. Ewa i Andrzej Reczyńscy oraz Piekarni Francuzka. Laureatem kategorii cukiernie/kawiarnie została Fanaberia. Tuż za nią były Biancafe i Sowa-Czekoladowa.
Najlepszym kelnerem został Filip Czuryło (Pasja Fabryka Smaku), a najlepszą kucharką Sylwia Duszyńska również z tej samej restauracji.
Polecamy na gs24.pl:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?