Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej. Tematem były święta. Ma talerzach pierogi!

Małgorzata Klimczak
Małgorzata Klimczak
Uczniowie z ośmiu szkól gastronomicznych w w województwie wzięli udział w X Wojewódzkim Konkursie Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej. W tym roku tematem były pierogi i święta. Konkurs zorganizował Zespół Szkół nr 6 w Szczecinie.

Kucharze musieli zrobić i podać 6 porcji pierogów w konkursie "Pierogi w różnych odsłonach". Okazało się, że pierogi mogą mieć różne kolory i różne składniki farszu. Ten konkurs wygrali: Oktawia Rajewska i Tomasz Brach z Zespołu Szkół nr 1 w Koszalinie z "Trio pierogowe". Drugie miejsce zajęły: Agata Sarna i Nikola Ochocka z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Gryfinie, a trzecie miejsce: Nikola Harmoza i Zuzanna Winnicka z ZS nr 6 w Szczecinie.

Konkurs Kelnerski "Coraz bliżej święta" składał się z dwóch zadań: aranżacja stołu dla dwóch gości i obsługa gości. Tutaj najlepsi okazali się: Sandra Matuszak i Filip Jabłoński z ZS nr 1 w Koszalinie, drugie miejsce zajęli: Oliwia Frydrych i Klaudia Przybysz z ZSP Kamień Pomorski, a trzecie: Paula Czerniawska i Weronika Gotowicka z ZS nr 6 w Szczecinie.

X Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej. Temate...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński