Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wytworny bankiet i degustacja czekolady o smaku magnolii w zabytkowej willi w centrum Szczecina [ZDJĘCIA]

red.
Degustacja czekolady o smaku magnolii podczas eleganckiego bankietu otworzyła nowy rozdział w historii Willi Flory, zabytkowego budynku w centrum miasta.

Przyjęcie było pretekstem do przedstawienia na nowo zabytkowej Willi Flory. Budynek został odnowiony i przygotowany do świadczenia usług hotelowo - restauracyjnych.

Na wydarzeniu pojawiło się kilkudziesięciu gości. Każdy z nich miał okazję zapoznać się z wnętrzami willi, a także spróbować specjałów szefa kuchni.

Uwagę skupiła na sobie czekolada o smaku magnolii. Ten symboliczny wyrób powstał specjalnie na re-otwarcie budynku. Dominika Dulat, twórczyni marki Hospes zarządzającej obiektem, postanowiła stworzyć coś wyjątkowego z okazji rozpoczęcia nowego rozdziału historii willi. Tak narodził się pomysł stworzenia przysmaku na bazie magnolii.

Do współpracy zaprosiła Alicję Kowalską, właścicielkę Szczecińskiej Manufaktury Czekolady Oderro, która wytwarza swoje produkty na bazie czekolady z fabryki Gryf. - Początkowo nie wiedziałyśmy czy smak magnolii da się zastosować w czekoladce, jednak lubię wyzwania - zdradziła Alicja Kowalska.

Paniom udało się zrealizować plan i goście mogli skosztować czekoladek w dwóch odsłonach - ciemnej deserowej i słodkiej białej. Intensywny aromat magnolii został połączony ze śmietanką, malinami i płatkami kwiatów granatu.

Kto wie, może magnoliowe czekoladki staną się nowym symbolem miasta?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński