MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wybrzeże: Turyści lubią pieczone kurczaki

bs
Turyści lubią pieczone kurczaki.
Turyści lubią pieczone kurczaki. Bogna Skarul
Pieczone są non stop od rana, ale i tak bywają momenty, że trzeba poczekać na takiego kurczaka z chrupiącą skórką.

- Bo turyści właśnie za tą skórką przepadają - twierdzi sprzedawca kurczaków przy międzyzdrojskiej promenadzie.

W jednym tylko punkcie sprzedaży dziennie jest pieczonych (i sprzedawanych) około 250 - 300 kurczaków. Każdy po 20 zł za sztukę.

- Mamy takich amatorów, którzy nasze kurczaki jedzą niemal na każdy posiłek - dodaje z dumą sprzedawca. - Ostatnio pan był u nas na śniadaniu, obiedzie i kolacji. Zawsze zamawiał pieczonego kurczaka. Następnego dnia był też na śniadaniu, ale na obiad poszedł już do sąsiadów. Na pizzę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński