Tradycyjny smak

Dorota Aleksandrowicz
W skład bogatej oferty piekarni wchodzą między innymi chleby bez drożdży: chleb żytni 100%, litewski żytni 100%, otrębowy, orkiszowy, graham i ziemniaczany
W skład bogatej oferty piekarni wchodzą między innymi chleby bez drożdży: chleb żytni 100%, litewski żytni 100%, otrębowy, orkiszowy, graham i ziemniaczany
Piekarnia z duszą, właściciele pasjonaci i załoga rewelacyjnych fachowców – wynik może być jeden – najlepszy i najzdrowszy chleb w Słupsku

Historia piekarni i cukierni „Z Jaracza” zaczęła się w 1907 roku, kiedy to w nowo wybudowanej kamienicy mistrz Paul Bolduan otworzył pierwszy punkt. Po wojnie zakład należał między innymi do Gminnej Spółdzielni, był też ciastkarnią WSS Społem nr 3, którą następnie przejęła PSS Społem. W 1990 roku piekarnia przeszła w ręce Haliny Siecińskiej, która przez wiele lat prowadziła firmę wraz z mężem Januszem. W 2014 roku zakład przejęła córka państwa Siecińskich - Joanna Brajczewska, która postawiła sobie za cel wyrabianie najlepszego i najzdrowszego chleba w Słupsku.

Obecnie „Z Jaracza” Piekarnia-Cukiernia, która mieści się przy ul. Jaracza 12 w Słupsku stawia na zdrowe, naturalne i pełnowartościowe pieczywo, odwołując się do ponad stuletniej historii i dawnych receptur. Na asortyment składa się ponad sto wyrobów piekarskich i cukierniczych. Wszystkie bochenki mają dodatek kwasu żytniego, który naturalnymi metodami prowadzony jest w piekarni od lat. Chleb wyrabia się ręcznie, a piecze w piecu ceramicznym.

W skład bogatej oferty piekarni wchodzą między innymi chleby bez drożdży: chleb żytni 100%, litewski żytni 100%, otrębowy, orkiszowy, graham i ziemniaczany. Pieczywo bez drożdży to powrót do korzeni. Stary, wydłużony proces wytwarzania pozwala na rozwinięcie bakterii kwasu mlekowego, które są najlepszym lekarstwem dla naszych obciążonych nowoczesną dietą przewodów pokarmowych. To najzdrowsze z możliwych dostępnych na rynku produktów piekarniczych. „Z Jaracza” proponuje klientom także wyroby cukiernicze, takie jak ciastka, ciasta czy ciasteczka. Zaopatrzymy się tam również w torty w każdym kształcie, smaku, na każdą okazję oraz w wyroby bez cukru, bez mąki pszennej i bez nabiału. Ostatni tort, którym popisali się cukiernicy z Jaracza to 60-kilogramowe urodzinowe arcydzieło, którym CH Jantar częstowało swoich klientów.

FLESZ: Polacy żyją krócej. Co nas zabija?

Wideo

Materiał oryginalny: Tradycyjny smak - Głos Koszaliński

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3