Haider Adams pracuje w szczecińskiej kawiarni i palarni kawy Qualia Caffe od początku kwietnia tego roku. Tu rozwija swoją miłość do kawy i zdradza tajniki dotyczące jej wypalania i parzenia.
- Każdy, kto chce nauczyć się parzenia prawdziwej, dobrej kawy jest w stanie to zrobić - zapewnia. - Trzeba jednak pamiętać o kilku ważnych elementach i trochę poćwiczyć.
Te ćwiczenia samego Haidera doprowadziły do mistrzowskiego poziomu. Zaczynał od podawania kawy z mobilnej, rowerowej mini kawiarnii, a w ubiegłym roku zdobył tytuł Mistrza Świata parzenia kawy w Chemexie. To niepozorne naczynie, które wyglądem przypomina dzban. Jak urzywa się go do parzenia kawy? Jak taka kawa smakuje? I dlaczego nie podaje się jej z mlekiem? M.in. tego dowiecie się z dzisiejszego odcinka programu "To nas kręci". Zapraszamy do oglądania, szczególnie przy filiżance pysznej kawy! :)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?