W trakcie prowadzonej akcji policjanci sprawdzali trzeźwość kierujących, stan techniczny pojazdów oraz wymagane dokumenty.
Natomiast pracownicy państwowej powiatowej stacji sanitarno-epidemiologicznej sprawdzali czy kierowcy posiadają aktualne książeczki zdrowia, czystość środka transportu oraz zgodność temperatury panującej w chłodni z deklaracją producenta żywności.
Po zakończeniu działań pracownicy sanepidu stwierdzili znaczną poprawę warunków w jakich przewożona jest żywność w porównaniu do wcześniejszych kontroli.
- Tylko w jednym przypadku inspektorzy nałożyli na kierującego samochodem renault mandat karny w wysokości 100 zł za przewożenie pieczywa w niewłaściwy sposób. - mówi asp. Anna Gaweł
Policjanci natomiast ukarali jednego z kierujących mandatem karnym w wysokości 50 złotych za brak dokumentu podczas kontroli.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?