Kucharze, a w zasadzie Mistrzowie Chińskiej Sztuki Kulinarnej serwują gościom restauracji Shanghai fuzję tradycji i nowoczesności, opartą na oryginalnych recepturach przywiezionych z pięciu regionów Chin.
Kuchnia północna, inaczej pekińska, słynie z bułek na parze i kaczki. Dla południa i Kantonu, charakterystyczne są pierożki dim sum oraz owoce morza. Zachód z centrum w prowincji Syczuan to przede wszystkim wieprzowina i wołowina.
Region południowo-wschodni to kuchnia szanghajska, wyróżniają ją słodko-kwaśne kompozycje. Jest jeszcze Hongkong, który łączy kulinarne nowinki z tradycją. Wszystkie te smaki znaleźć można w restauracji Shanghai.
Postanowiliśmy sprawdzić jak przygotowuje się dania w restauracji Shanghai i dlaczego, koniecznie trzeba ich spróbować. W dzisiejszym odcinku programu Strefa Smaku poznacie restaurację Shanghai od kuchni. Zapraszamy do oglądania!