O smaku kawy w dużej mierze decyduje sposób i czas jej wypalania. Istotny jest też sposób jej zaparzania. Tu z pomocą przychodzą ekspresy. Nie każdy będzie jednak odpowiadał naszym upodobaniom. Jak zatem wybrać ten najlepszy?
Między innymi o tym w dzisiejszym odcinku programu Strefa Smaku opowiada Adrian Małachowski, właściciel kawiarni i palarni kawy Qualia Caffe w Szczecinie. Zdradził ponadto jak rozpoznać prawdziwą, dobrą kawę i jak nauczyć się jej odpowiedniego zaparzania. Tego odcinka nie możecie przegapić :)
Polecamy obejrzeć go w towarzystwie ulubionej filiżanki kawy :) Zapraszamy do oglądania!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?