Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Stargard. Festiwal Food Trucków. Wielka wyżerka na Rynku Staromiejskim

Wioletta Mordasiewicz
Wioletta Mordasiewicz
Stargardzianie nie gotowali dziś obiadów. Żywili się na placu przed ratuszem.
Stargardzianie nie gotowali dziś obiadów. Żywili się na placu przed ratuszem. Wioletta Mordasiewicz
Na Rynku Staromiejskim rozłożyły się mobilne budki gastronomiczne. Serwują dania z całego świata.

Festiwal Smaków Food Trucków w Stargardzie odbywa się po raz trzeci. Dziś budki gastronomiczne z jedzenie z całego świata będą czynne do godz. 21, a w niedzielę od godz. 12 do 20.

- Jesteście fanami streedfoodowej klasyki czy cenicie sobie niebanalne smaki z całego świata? Mobilni kucharze robią, co mogą by rozkochać w sobie nawet najbardziej wymagające podniebienia - zapraszają na rynek organizatorzy festiwalu. - Kuchnia meksykańska, amerykańska czy azjatycka? Festiwal to idealna okazja na kulinarną podróż dookoła świata. Po gastronomicznej uczcie nie zapomnijcie oddać głosu na najsmaczniejszego food trucka! Dodatkowa gratka dla pasjonatów złotego trunku – będzie na Was czekać stoisko z rzemieślniczymi piwami.

Organizatorzy zadbali o to, by po smakowej uczcie nie zabrało innych atrakcji.

- Na poszukiwaczy przygód czeka gra terenowa, a jeśli macie miejsce po smakowaniu food truckowych dobroci, możecie spróbować swoich sił w konkursie jedzenia na czas - informują. - Moc atrakcji czeka również na najmłodszych gości. Pozytywne emocje gwarantowane! Dla osób, które szukają chwili wytchnienia po pracowitym tygodniu, czekać będzie specjalna strefa chill-outu wypełniona leżakami i dźwiękami spokojnej muzyki.

Lista food trucków i dania, serwowane przez nie na stargardzkim rynku:

The Dumplings food truck - azjatyckie pierożki dim sum
Wokgang - dania z woka
Jack Burger - burgery
Kapsalon Pomorze - holenderskie kapsalony
Poszarpani - bajgle z szarpanym mięsem
Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące
Wół i Krowa - burgery
Churros Amigos - hiszpańskie churrosy
Kultowe Zapiekanki - klasyka polskiego street foodu
SurfBurger - burgery
Cactus - kuchnia meksykańska
Soko slow juice - świeżo wyciskane soki
Fresh Donuts – „amerykańskie pączki z dziurką :) ”
Przystanek California - udka i polędwiczki z kurczaka, owoce morza
Food Cab - wypiekane buły

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński