- Restaurację założyłam wspólnie z moim bratem właściwie przez przypadek. Nie mieliśmy doświadczenia w gastronomi, ale chcieliśmy przekazać naszym gościom nasz rodzinny domowy smak - mówi Anna Kozioł, współwłaścicielka Willi Sadyba.
Menu restauracji opiera się na kuchni polskiej. Wszystkie potrawy przygotowywane są tylko ze świeżych składników i nie uznaje się w tej restauracji żadnych zamienników.
- Jeśli miałabym coś szczególnie polecić, to na pewno ryby. W tej chwili mamy w swojej ofercie jesiotra, suma, pstrąga i sandacza - chwali się pani Anna.
W restauracji na stałe pracuje sześć osób. Na sali znajdzie się miejsce dla czterdziestu klientów. W sezonie czynny jest przepiękny taras i ogródek, gdzie posilić się mogą kolejni chętni.
Za przygotowywanie posiłków odpowiada duet młodych kucharzy, który wzajemnie się uzupełnia.
- Sylwia specjalizuje się w potrawach mącznych. Żadne placki, pierogi i kluski nie stanowią dla niej wyzwania. Natomiast Łukasz uwielbia przyrządzać steki. Najważniejsze, że zgrali się smakowo i spełniają się w tej pracy - opisuje współwłaścicielka.
W Willi Sadyba przede wszystkim zje się smacznie, dużo i ładnie, ponieważ do kucharze przywiązują dużą wagę do estetyki potraw.
**Smaku Pomorza to plebiscyt, w którym możecie wybrać najlepszą restaurację, bar, kawiarnię, pizzerię lub cukiernię w regionie.
Czyta więcej i zagłosuj:Smaki Pomorza 2016. Wybierzcie z nami najlepszą restaurację**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?