W serwisie "Smaczny Szczecin" znajdziecie informacje o nowych lokalach, recenzje najciekawszych miejsc, mapę restuaracji i kawiarnii, które odwiedziliśmy oraz przepisy i porady kulinarne. Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco! |
Na Kuncu Korytarza, Szczecin, ul. Korsarzy 34 - wejście H na Zamku Książąt Pomorskich (drugi dziedziniec)
Rodzaj: restauracja
Wystrój: Ciemne, bo zamkowe wnętrze. Na ścianach obrazy - trochę ponure. Na suficie sklepienia nadające charakter zamkowy całej restauracji. Ale lokal podzielony jest na dwie części. W pierwszej - komnacie zamkowej stoły przykryte są obrusami. Niestety - ciemnoczerwonymi. W drugiej części - na korytarzu, który prowadzi do restauracji też stoją stoły. Tam już przykryte podkładkami. W części restuaracyjnej korytarza jest zdecydowanie gorsza atmosfera do jedzenia obiadu, za to to miejsce idealnie nadaje sie na przegryzkę. Stoły na korytarzu wygladaja ciekawie.
Obsługa: miła i sympatyczna, choć trochę nachalna
Toaleta: Fatalna, brzydka nie estetyczna, aż wstyd, że w budynku Zamku cos takiego w ogóle istnieje. Umywalki brudne, nieestetyczne kabiny.
Menu: Bardzo atrakcyjne. W menu znajduje się sporo dań, które w innych restauracjach raczej się nie pojawiają. Stąd też sporo ludzi. Co ciekawe restauracja szczyci się zupą rybną, która w 2010 roku została specjalnie wyróżniona. W menu pojawiają się dania z dziczyzny.
Ceny: Normalne. Oczywiście jest polędwica wołowa za 65 zł, ale też można sobie zamówić makaron z brokułami za 29 zł.
Słynna zupa rybna jest po 22 zł, a zupa grzybowa po 18 zł. Gulaszową można zjeść za 22 zł. Za tatara trzeba tu zapłacić 28 zł. A ryba piotrosz (niezwykle rzadko spotykana w restauracjach) 42 zł.
Za wątróbkę trzeba zapłacić 28 zł. A biusty kacze, czyli piersi z kaczki w sosie kosztują po 48 zł za porcję. Sałatka do tych biustów kosztuje 10 zł (to czerwona kapusta z miodem). Za porcję łososia trzeba tu zapłacić 30 zł.
Menu restauracji na Kuncu Korytarza
Opinia: Rzeczywiście smacznie tu podają. Polecam i biusty kacze i wątróbkę a także dzika i gulasz. Dobrze przyprawione i smacznie przyrządzone. Natomiast zupa rybna niestety, trochę przereklamowana.
Za to polecam zupę z borowików czy choćby czerwony barszcz z pasztecikiem (18 zł za porcję). Z kolei przestrzegam przed sałatką z kapusty czerwonej, która polecana jest do kaczki - zdecydowanie za słodka, brak jej też nutki kwaskowości. Uwaga na ceny wody. Dzban - zdecydowanie mały - kosztuje tu aż 15 zł.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?