Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczny Szczecin ocenia lokale: Na Kuncu Korytarza na 5 (z minusem za fatalną toaletę)

Redakcja MM
Redakcja MM
Rzeczywiście smacznie tu podają. Jedyny minus za toaletę.
Rzeczywiście smacznie tu podają. Jedyny minus za toaletę. Redakcja MM
Rzeczywiście smacznie tu podają. Jedyny minus za toaletę.
W serwisie "Smaczny Szczecin" znajdziecie informacje o nowych lokalach, recenzje najciekawszych miejsc, mapę restuaracji i kawiarnii, które odwiedziliśmy oraz przepisy i porady kulinarne.

Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco!

Na Kuncu Korytarza, Szczecin, ul. Korsarzy 34 - wejście H na Zamku Książąt Pomorskich (drugi dziedziniec)

Rodzaj: restauracja

Wystrój: Ciemne, bo zamkowe wnętrze. Na ścianach obrazy - trochę ponure. Na suficie sklepienia nadające charakter zamkowy całej restauracji. Ale lokal podzielony jest na dwie części. W pierwszej - komnacie zamkowej stoły przykryte są obrusami. Niestety - ciemnoczerwonymi. W drugiej części - na korytarzu, który prowadzi do restauracji też stoją stoły. Tam już przykryte podkładkami. W części restuaracyjnej korytarza jest zdecydowanie gorsza atmosfera do jedzenia obiadu, za to to miejsce idealnie nadaje sie na przegryzkę. Stoły na korytarzu wygladaja ciekawie.

Obsługa: miła i sympatyczna, choć trochę nachalna

Toaleta: Fatalna, brzydka nie estetyczna, aż wstyd, że w budynku Zamku cos takiego w ogóle istnieje. Umywalki brudne, nieestetyczne kabiny.

Menu: Bardzo atrakcyjne. W menu znajduje się sporo dań, które w innych restauracjach raczej się nie pojawiają. Stąd też sporo ludzi. Co ciekawe restauracja szczyci się zupą rybną, która w 2010 roku została specjalnie wyróżniona. W menu pojawiają się dania z dziczyzny.

Ceny: Normalne. Oczywiście jest polędwica wołowa za 65 zł, ale też można sobie zamówić makaron z brokułami za 29 zł.

Słynna zupa rybna jest po 22 zł, a zupa grzybowa po 18 zł. Gulaszową można zjeść za 22 zł.  Za tatara trzeba tu zapłacić 28 zł. A ryba piotrosz (niezwykle rzadko spotykana w restauracjach) 42 zł.

Za wątróbkę trzeba zapłacić 28 zł. A biusty kacze, czyli piersi z kaczki w sosie kosztują po 48 zł za porcję. Sałatka do tych biustów kosztuje 10 zł (to czerwona kapusta z miodem). Za porcję łososia trzeba tu zapłacić 30 zł.

Menu restauracji na Kuncu Korytarza

Opinia: Rzeczywiście smacznie tu podają. Polecam i biusty kacze i wątróbkę a także dzika i gulasz. Dobrze przyprawione i smacznie przyrządzone. Natomiast zupa rybna niestety, trochę przereklamowana.

Za to polecam zupę z borowików czy choćby czerwony barszcz z pasztecikiem (18 zł za porcję). Z kolei przestrzegam przed sałatką z kapusty czerwonej, która polecana jest do kaczki - zdecydowanie za słodka, brak jej też nutki kwaskowości. Uwaga na ceny wody. Dzban - zdecydowanie mały - kosztuje tu aż 15 zł.

Ocena: 5 (z minusem za fatalną toaletę).


Smaczny Szczecin - serwis specjalny


od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto