Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczny Szczecin: Magda Gessler na otwarciu nowej szczecińskiej restauracji

Robert Duchowski
Robert Duchowski
W piątek 22 czerwca miastu przybędzie nowa restauracja – „Cztery ...
W piątek 22 czerwca miastu przybędzie nowa restauracja – „Cztery ... Marcin Bielecki
W piątek 22 czerwca miastu przybędzie nowa restauracja – „Cztery talerze”.
W serwisie "Smaczny Szczecin" znajdziecie informacje o nowych lokalach, recenzje najciekawszych miejsc, mapę restuaracji i kawiarnii, które odwiedziliśmy oraz przepisy i porady kulinarne.

Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco!

Na otwarcie o godzinie 18.00 przyjedzie Magda Gessler. Popularna restauratorka nie będzie tym razem oceniała pracy lokalu – Gessler ma być honorowym gościem podczas otwarcia „Czterech talerzy”, określanych przez twórców „Jadłodajnią winem podlaną”.

„Cztery talerze” powstają w miejscu dawnej restauracji „Galeria” przy ulicy Kaszubskiej. Nowy lokal został poddany przeróbkom. Po remoncie wnętrza mają przyciągać swoją prostotą jasnych barw.

Nowy punkt na kulinarnej mapie Szczecina ma serwować przysmaki kuchni w stylu bistro, połączone ze specjałami naszej narodowej gastronomii.

Podczas otwarcia wymagająca restauratorka i zaproszeni goście będą mogli spróbować między innymi kaczki wypiekanej w cydrze z szarlotką.

Oprócz wykwintnych dań w stałym menu mają się znaleźć propozycje śniadaniowe oraz rodzinne posiłki. Nowa restauracja będzie od 23 czerwca czynna codziennie w godzinach 11- 23.

Jakie ceny zastaniemy w karcie? Śniadania w przedziale 15 - 30 zł, lunche w okolicach 25 zł, za lekkie dania zapłacimy między 20 a 30 zł. Dania główne to koszt między 30 a 80 zł.

Posmakujemy między innymi krewetek, kaczki, tuńczyka, pancetty (włoski boczek), pieczonych ziemniaków, sałatek czy pierogów.

Dla największych smakoszy być może znajdzie się także argentyński rostbef lub grillowane macki ośmiornicy.

- Na talerze w "Czterech talerzach" będą trafiały sezonowe produkty z całej Polski, począwszy od wiosennych smardzy, przez letnie pomidory, jesienne ptactwo po zimowe białe warzywa - zapowiada Tadeusz Muller, współwłaściciel. - Jeśli znajdziemy gdzieś zaginione kosztele od razu trafią do naszego pieca razem z kaczką podlaną polskim cydrem z szalotkami.

Skąd taka nazwa restauracji? Pomysłodawcy w odpowiedzi nawiązują do czterech osób spotykających się przy stole. Talerze mają się wtedy stać areną wieczoru, przy której zapanuje śmiech, emocje, kolory, zapachy i smaki podlane dobrym winem.

MAURYCY MACHNIO


Smaczny Szczecin - serwis specjalny


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto