Co w tym roku możemy postawić na stole w ostatni dzień karnawału? Oferty sklepów kuszą wyglądem i zapachem: wśród kilkudziesięciu różnych potraw spróbować można "śledzia a la węgorz", "rolmopsa ze śliwką", "śledzia z pieprzem", "śledzia a la łosoś" lub "śledzia korzennego". Które z tych potraw cieszą się największym zainteresowaniem?
- Na pewno sałatki: "przysmak gajowego" i "przysmak Azteka". Oprócz tego poleciłabym na pewno "śledzia z pieprzem" albo "śledzia a la węgorz". Klienci najczęściej kupują też matiasy, które przyrządzają na swój sposób - mówi Małgorzata Linert ze sklepu rybnego przy ul. Piłsudskiego w Świnoujściu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?