MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Ruszyła pierwsza jadłodzielnia Politechniki Morskiej w Szczecinie

Małgorzata Klimczak
Małgorzata Klimczak
Politechnika Morska/facebook
We współpracy Parlamentu Studentów Politechniki Morskiej w Szczecinie oraz Działu Rozwoju powstała proekologiczna jadłodzielnia - inicjatywa polegająca na dzieleniu się żywnością.

Zasady są proste: ugotowałeś za dużo - podziel się, dostałeś w prezencie gorzką czekoladę, której nie znosisz - zostaw ją dla kogoś, kto za nią przepada. Cel pozostaje ten sam - zapobieganie marnowaniu żywności.

Zostawiając jedzenie należy pamiętać, żeby własne wyroby szczelnie zapakować i oznaczyć datą przygotowania oraz sprawdzać, czy nowe produkty nie są przeterminowane.

W jadłodzielni nie można zostawiać surowego mięsa, produktów przeterminowanych, napoczętych oraz alkoholu.

Jadłodzielnia składa się z lodówki oraz regału, które znajdują się w SDM Pasat, na 6 piętrze w holu koło windy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Studio Euro odc.4 - PO AUSTRII

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński