Wiosenna edycja odbędzie się pod hasłem „IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal ma być wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są flagowe dania topowych szefów kuchni.
Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne i mięsne w specjalnej cenie 59 zł, która ma wspomóc odbudowę branży gastronomicznej.
Menu będą składać się z przystawki, dania głównego i deseru. Każdy pełnoletni gość otrzyma też w prezencie specjalny koktajl. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
ZOBACZ TEŻ:
W wydarzeniu bierze udział 15 lokali ze Szczecina. Na liście są m.in. Ferrina Ristorante, Kresowa, Prasad czy Willa Sorrento. Wśród specjałów jakie znalazły się w menu można wymienić: polędwicę z dorsza marynowaną w mleczku kokosowym, pierś z kurczaka kukurydzianego sous-vide z farszem aromatyzowanym truflami, ozór wołowy czy też pieczony jogurt a'la creme brulee.
Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.
Bezpieczeństwo gości jest dla organizatorów priorytetem, dlatego restauracje otrzymały m.in. Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi, na podstawie której odbywa się Festiwal.
Rezerwacje cały czas trwają i można ich dokonywać na stronie www.restaurantweek.pl.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Celebryci ze Szczecina i regionu na ściankach. Zobacz najlepsze zdjęcia z czerwonego dywanu!
Celebryci ze Szczecina i regionu na ściankach. Zobacz najlep...
ZOBACZ TEŻ:
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?