Przyślij przepis na wielkanocne jaja i wygraj zaproszenie do restauracji

Fot. sxc.hu
Czekamy na przepisy na wielkanocne jaja.
Czekamy na przepisy na wielkanocne jaja. Fot. sxc.hu
Udostępnij:
Przyślijcie nam swoje przepisy na jaja wielkanocne. Opowiedzcie nam jak podajecie jajka podczas niedzielnego wielkanocnego śniadania. Czekają nagrody
Zaproszenia jakie ufundowała restauracja El Tapatio będą ważne do końca maja, ale będzie je można wykorzystać tylko w niedzielę.
Zaproszenia jakie ufundowała restauracja El Tapatio będą ważne do końca maja, ale będzie je można wykorzystać tylko w niedzielę.

Zaproszenia jakie ufundowała restauracja El Tapatio będą ważne do końca maja, ale będzie je można wykorzystać tylko w niedzielę.

Najciekawsze przepisy oczywiście opublikujemy w gazecie, a autorzy trzech najbardziej efektownych dań (oceniać będą kucharze z restauracji El Tapatio) otrzymają zaproszenie na kwotę 150 zł do wykorzystania podczas niedzielnego obiadu lub kolacji właśnie w meksykańskiej restauracji.

Na wasze przepisy z jajami w roli głównej czekamy do 31 marca. Prześlijcie je na adres
bogna.skarul@mediaregionalne.pl.

Kto wygrał - dowiecie się z gazety 3 kwietnia.

Oto pierwszy przepis jaki nadesłała nam Ania Kolicz

Jaja z pieczarkami

Potrzebne: 5 jaj, dwie łyżki oliwy z oliwek, 30 dkg pieczarek, szczypiorek, sól i pieprz do smaku.

Jak przygotować jaja:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przepołowić. Wyjąć z każdej połówki żółtko. W misce widelcem rozdrobnić i dodać posiekany szczypiorek. Na oliwie przysmażyć pokrojone drobno w kostkę pieczarki. Ostudzić. Dodać do żółtek ze szczypiorkiem. Wszystko wymieszać. Dodać majonez i doprawić dużą ilością pieprzu i odrobiną soli. Pastę włożyć łyżeczką do białek. Przybrać szczypiorkiem.

Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Szczeciński
Dodaj ogłoszenie