Zaproszenia jakie ufundowała restauracja El Tapatio będą ważne do końca maja, ale będzie je można wykorzystać tylko w niedzielę.
Najciekawsze przepisy oczywiście opublikujemy w gazecie, a autorzy trzech najbardziej efektownych dań (oceniać będą kucharze z restauracji El Tapatio) otrzymają zaproszenie na kwotę 150 zł do wykorzystania podczas niedzielnego obiadu lub kolacji właśnie w meksykańskiej restauracji.
Na wasze przepisy z jajami w roli głównej czekamy do 31 marca. Prześlijcie je na adres
[email protected].
Kto wygrał - dowiecie się z gazety 3 kwietnia.
Oto pierwszy przepis jaki nadesłała nam Ania Kolicz
Jaja z pieczarkami
Potrzebne: 5 jaj, dwie łyżki oliwy z oliwek, 30 dkg pieczarek, szczypiorek, sól i pieprz do smaku.
Jak przygotować jaja:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przepołowić. Wyjąć z każdej połówki żółtko. W misce widelcem rozdrobnić i dodać posiekany szczypiorek. Na oliwie przysmażyć pokrojone drobno w kostkę pieczarki. Ostudzić. Dodać do żółtek ze szczypiorkiem. Wszystko wymieszać. Dodać majonez i doprawić dużą ilością pieprzu i odrobiną soli. Pastę włożyć łyżeczką do białek. Przybrać szczypiorkiem.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?