Od początku działalności doceniają go goście nie tylko z Polski, ale też z Włoch, Anglii czy Niemiec. Zagraniczni smakosze przyrównują go do najlepszych na rynku!
Jednak nie chodzi tu o komplementy, a o smak. A ten wyrósł z marzeń i prawdziwej pasji do gotowania Iwony Szulc. Zaczęło się od wizyty na Sycylii, która szybko przerodziła się w niepowtarzalny kurs kulinarny, ugruntowany nową przyjaźnią. I choć szczecinianka nie miała doświadczenia w prowadzeniu restauracji, miała doskonałą intuicję i poczucie smaku.
Można się o tym przekonać zamawiając takie pyszności jak choćby Risotto z truflami czy Pasta alla Forma, również ze świeżymi truflami. Inną propozycją jest, uwielbiana przez Włochów, jagnięcina czy zupa z owoców morza. Ważne miejsce w karcie zajmują też klasyki, czyli Spaghetti aglio, olio e peperoncino alla Emilio i deser Tiramisu.
Jak podkreśla właścicielka - wszystkie dania są robione od podstaw, na miejscu, z oryginalnych produktów od niewielkich rodzinnych producentów z Włoch. Osobiście pracował nad nimi Szef Kuchni restauracji Sergio. Nie ma tu miejsca na półprodukty czy gotowce.
Przysłowiową wisienką na torcie smaków Restauracji Emilio są wina. Szeroki wybór i przekrój cenowy pozwala dobrać bukiet uzupełniający każde danie z karty. Wina można zamawiać na kieliszki lub standardowo na butelki.
To wszystko oprawione jest prawdziwą rodzinną atmosferą. Buduje ją i dba o nią zespół lokalu. Pracownicy nie tylko ze sobą pracują, ale też się ze sobą przyjaźnią, a to przekłada się na wyjątkowy klimat, który jak magnes przyciąga gości.
I niech lockdown Was nie zwiedzie. Wszystkie dania można zamówić z dostawą do domu lub odbiorem własnym w lokalu. A jeśli zaistnieje potrzeba można zamówić pełen catering z obsługą kelnerską do domu.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?