MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Powstała książka kucharska z przepisami mieszkańców Szczecina

Małgorzata Klimczak
Małgorzata Klimczak
Krokiet po liftingu, Bułka w międzyczasie czy Zielona zupa szczecińska – to tylko niektóre z przepisów nadesłanych przez mieszkańców, które znalazły się w sąsiedzkiej książce kucharskiej.

20 przepisów na dania i związane z nimi opowieści znalazło się w książce kucharskiej „Smaki Śródmieścia”, która powstała dzięki inicjatywie Stowarzyszenia Oswajanie Sztuki.

Przepisom towarzyszą piękne ilustracje Zuzy Waligórskiej.

– Jesteśmy bardzo zadowoleni ze zgłoszeń, które do nas dotarły – mówi Paulina Stok-Stocka ze Stowarzyszenia Oswajanie Sztuki. – Smaki i opowieści szczecinian są oczywiście bardzo różne, tak jak różne są tradycje tych, którzy zamieszkali tutaj po wojnie.

Premiera książki odbędzie się 3 grudnia o godz. 18 w lokalu przy ul. Bł. Królowej Jadwigi 43 w Szczecinie.

Podczas spotkania autorowi najciekawszego przepisu zostanie wręczona specjalna nagroda. Do zdobycia będą również egzemplarze książki i autografy.

Celebryci ze Szczecina i ich ulubione dania, czyli co jedzą ...

MOC, ENERGIA, LUKIER, WOŁOWINAKrówka w pączku. Co za połączenie! Jesteśmy bardzo ciekawi, jak to smakuje. Pączkoburgera znajdziecie w restauracji Bro Burgers (Rayskiego 24). Jeśli próbowaliście, dajcie znać w komentarzach! Zobacz również: Bądź w formie: Jak zjeść pączka i nie mieć oponki na brzuchu?

Pączkoburger na tłusty czwartek i inne dziwne przysmaki kuch...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński