4/13

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Polski fast food czy fast food z Polski? PASZTECIK SZCZECIŃSKI

Danie typowe dla Szczecina znane jest pod postacią smażonego ciasta drożdżowego nadziewanego mieszankami mięsnymi bądź jarskimi. W wersji mięsnej nadzienie składa się z wieprzowiny połączonej z wołowiną, kapusty z grzybami, sera i pieczarek. W czasach PRL-u często zastępowano farsz mięsny pastą jajeczną. Pierwszy lokal z pasztecikami został założony w 1969 r. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3