Pizza - najsłynniejsze włoskie danie tylko od Pizzeria...

    Pizza - najsłynniejsze włoskie danie tylko od Pizzeria Italiano

    Mat. partnera

    Głos Szczeciński

    Głos Szczeciński

    Pizza - najsłynniejsze włoskie danie tylko od Pizzeria Italiano
    1/4
    przejdź do galerii
    Jaka pizza jest najlepsza? Na to pytanie wcale nie tak łatwo odpowiedzieć. Najlepiej spróbować kilku propozycji i wskazać swoją ulubioną. Na miejsce degustacji polecam Pizzerię Italiano.
    Sekretem dobrej pizzy jest ciasto. Specjaliści muszą się naprawdę napracować by odpowiednio je rozrobić. Prawidłowo przygotowane jest sprężyste i cienkie. Warto jednak wiedzieć, że nie można robić pizzy ze świeżego ciasta. Trzeba dać mu odpocząć. Te i inne zasady doskonale opanowane ma zespół Pizzeria Italiano.

    - Sukces naszych dań opiera się na odpowiednim zbilansowaniu wszystkich składników - mówi Michał Tobiański, Pizzeria Italiano.
    - Często popełnianym błędem podczas robienia pizzy jest umieszczanie za dużej ilości mokrych składników na jej wierzchu. W ten sposób pizza nie tylko przesiąknie wywołując efekt zakalca, ale też zniszczy całą puszystość ciasta. W naszym lokalu unikamy tego jak tylko możemy.

    Najpopularniejszymi pizzami są: Peperoni, czyli sos pomidorowy, ser, kiełbasa pepperoni, oliwki, cebula, papryka jalapeno, oregano; a także Milano, czyli sos pomidorowy, ser, szynka schwarzwaldzka, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan, oregano.

    W ofercie lokalu są dostępne również dania obiadowe, sałatki oraz makarony.

    - Zdajemy sobie sprawę, że goście, którzy nas odwiedzają mają ochotę spróbować włoskich smaków - mówi Michał Tobiański. - Bardzo charakterystyczne dla włoskiej kuchni są makarony, czyli pasta. W menu mamy wiele różnych propozycji. Popularnością cieszą się m.in.: spaghetti bolognese z parmezanem, penne z krewetkami na masełku, oliwą z oliwek, cebulą, czosnkiem i pietruszką. Absolutnym hitem jest jednak pasta zielona, czyli makaron penne, sos pesto, grillowana pierś z kurczaka, suszone pomidory, rukola i feta. Różnorodność kuchni włoskiej otwiera przed nami wiele możliwości kulinarnych.

    Oprócz tego w menu lokalu można znaleźć takie pozycje jak: sałatka z burakiem, czyli mix sałat, rukola, słonecznik, pieczony burak, czerwona cebula, feta - sos musztardowo-balsamiczny; krem śródziemnomorski z pomidorami, papryką, cukinia, marchwią i selerem naciowym czy też łosoś pieczony w folii z ziołami, podany z sałatką i talarkami lub frytkami.

    ul. Monte Casino 36/c
    70 - 456 Szczecin
    Czynne: Niedziela - Czwartek 11.00 do 22.00*
    Czynne: Piątek- Sobota 11.00 do 23.00*

    *zamówienia telefoniczne przyjmujemy na 15 minut przed zamknięciem!

    tel. 696 733 887
    tel. 732 612 997
    www.italianoszczecin.pl

    Czytaj treści premium w Głosie Szczecińskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    GS24 poleca:

    Osobowość Roku 2018 - zagłosuj już dziś!

    Osobowość Roku 2018 - zagłosuj już dziś!

    Mistrzowie Handlu - zgłoś swoich kandydatów

    Mistrzowie Handlu - zgłoś swoich kandydatów

    Hakerzy kradną dane ze smartfonów, zabezpiecz je.

    Hakerzy kradną dane ze smartfonów, zabezpiecz je.

    SPORTOWY SUKCES ROKU | Głosowanie zakończone poznaj laureatów

    SPORTOWY SUKCES ROKU | Głosowanie zakończone poznaj laureatów