Pizza - najsłynniejsze włoskie danie tylko od Pizzeria Italiano

Mat. partnera
Udostępnij:
Jaka pizza jest najlepsza? Na to pytanie wcale nie tak łatwo odpowiedzieć. Najlepiej spróbować kilku propozycji i wskazać swoją ulubioną. Na miejsce degustacji polecam Pizzerię Italiano.

Sekretem dobrej pizzy jest ciasto. Specjaliści muszą się naprawdę napracować by odpowiednio je rozrobić. Prawidłowo przygotowane jest sprężyste i cienkie. Warto jednak wiedzieć, że nie można robić pizzy ze świeżego ciasta. Trzeba dać mu odpocząć. Te i inne zasady doskonale opanowane ma zespół Pizzeria Italiano.

- Sukces naszych dań opiera się na odpowiednim zbilansowaniu wszystkich składników - mówi Michał Tobiański, Pizzeria Italiano. - Często popełnianym błędem podczas robienia pizzy jest umieszczanie za dużej ilości mokrych składników na jej wierzchu. W ten sposób pizza nie tylko przesiąknie wywołując efekt zakalca, ale też zniszczy całą puszystość ciasta. W naszym lokalu unikamy tego jak tylko możemy.

Najpopularniejszymi pizzami są: Peperoni, czyli sos pomidorowy, ser, kiełbasa pepperoni, oliwki, cebula, papryka jalapeno, oregano; a także Milano, czyli sos pomidorowy, ser, szynka schwarzwaldzka, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan, oregano.

W ofercie lokalu są dostępne również dania obiadowe, sałatki oraz makarony.

- Zdajemy sobie sprawę, że goście, którzy nas odwiedzają mają ochotę spróbować włoskich smaków - mówi Michał Tobiański. - Bardzo charakterystyczne dla włoskiej kuchni są makarony, czyli pasta. W menu mamy wiele różnych propozycji. Popularnością cieszą się m.in.: spaghetti bolognese z parmezanem, penne z krewetkami na masełku, oliwą z oliwek, cebulą, czosnkiem i pietruszką. Absolutnym hitem jest jednak pasta zielona, czyli makaron penne, sos pesto, grillowana pierś z kurczaka, suszone pomidory, rukola i feta. Różnorodność kuchni włoskiej otwiera przed nami wiele możliwości kulinarnych.

Oprócz tego w menu lokalu można znaleźć takie pozycje jak: sałatka z burakiem, czyli mix sałat, rukola, słonecznik, pieczony burak, czerwona cebula, feta - sos musztardowo-balsamiczny; krem śródziemnomorski z pomidorami, papryką, cukinia, marchwią i selerem naciowym czy też łosoś pieczony w folii z ziołami, podany z sałatką i talarkami lub frytkami.

ul. Monte Casino 36/c
70 - 456 Szczecin
Czynne: Niedziela - Czwartek 11.00 do 22.00*
Czynne: Piątek- Sobota 11.00 do 23.00*
*zamówienia telefoniczne przyjmujemy na 15 minut przed zamknięciem!
tel. 696 733 887
tel. 732 612 997
www.italianoszczecin.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Szczeciński
Dodaj ogłoszenie