Pizza - najsłynniejsze włoskie danie tylko od Pizzeria Italiano

mat. partneraZaktualizowano 
Jaka pizza jest najlepsza? Na to pytanie wcale nie tak łatwo odpowiedzieć. Najlepiej spróbować kilku propozycji i wskazać swoją ulubioną. Na miejsce degustacji polecam Pizzerię Italiano.

Sekretem dobrej pizzy jest ciasto. Specjaliści muszą się naprawdę napracować by odpowiednio je rozrobić. Prawidłowo przygotowane jest sprężyste i cienkie. Warto jednak wiedzieć, że nie można robić pizzy ze świeżego ciasta. Trzeba dać mu odpocząć. Te i inne zasady doskonale opanowane ma zespół Pizzeria Italiano.

- Sukces naszych dań opiera się na odpowiednim zbilansowaniu wszystkich składników - mówi Michał Tobiański, Pizzeria Italiano. - Często popełnianym błędem podczas robienia pizzy jest umieszczanie za dużej ilości mokrych składników na jej wierzchu. W ten sposób pizza nie tylko przesiąknie wywołując efekt zakalca, ale też zniszczy całą puszystość ciasta. W naszym lokalu unikamy tego jak tylko możemy.

Najpopularniejszymi pizzami są: Peperoni, czyli sos pomidorowy, ser, kiełbasa pepperoni, oliwki, cebula, papryka jalapeno, oregano; a także Milano, czyli sos pomidorowy, ser, szynka schwarzwaldzka, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan, oregano.

W ofercie lokalu są dostępne również dania obiadowe, sałatki oraz makarony.

- Zdajemy sobie sprawę, że goście, którzy nas odwiedzają mają ochotę spróbować włoskich smaków - mówi Michał Tobiański. - Bardzo charakterystyczne dla włoskiej kuchni są makarony, czyli pasta. W menu mamy wiele różnych propozycji. Popularnością cieszą się m.in.: spaghetti bolognese z parmezanem, penne z krewetkami na masełku, oliwą z oliwek, cebulą, czosnkiem i pietruszką. Absolutnym hitem jest jednak pasta zielona, czyli makaron penne, sos pesto, grillowana pierś z kurczaka, suszone pomidory, rukola i feta. Różnorodność kuchni włoskiej otwiera przed nami wiele możliwości kulinarnych.

Oprócz tego w menu lokalu można znaleźć takie pozycje jak: sałatka z burakiem, czyli mix sałat, rukola, słonecznik, pieczony burak, czerwona cebula, feta - sos musztardowo-balsamiczny; krem śródziemnomorski z pomidorami, papryką, cukinia, marchwią i selerem naciowym czy też łosoś pieczony w folii z ziołami, podany z sałatką i talarkami lub frytkami.

ul. Monte Casino 36/c
70 - 456 Szczecin
Czynne: Niedziela - Czwartek 11.00 do 22.00*
Czynne: Piątek- Sobota 11.00 do 23.00*
*zamówienia telefoniczne przyjmujemy na 15 minut przed zamknięciem!
tel. 696 733 887
tel. 732 612 997
www.italianoszczecin.pl

polecane: FLESZ: Ekologia na co dzień: 6 mitów, w które wierzymy

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3