"Kuchenne rewolucje" w lokalu "Pierogi u Marty" w Nowogardzie
Do tej pory w naszym regionie gruntowne zmiany pod okiem znanej restauratorki przeszły cztery lokale. Największy sukces odniosła Aramia w Szczecinie. Po za znaną syryjską restauracją rewolucję przeszedł szczeciński "Rozmaryn", "Czarny Bawół" w Starym Czarnowie i "Taste" z Świnoujścia.
ZOBACZ TEŻ:
Dziś widzowie "Kuchennych rewolucji" będą mogli zobaczyć jak zmieniła się pierogarnia "Pierogi u Marty" w Nowogardzie, którą Magda Gessler odwiedziła w listopadzie 2018 roku.
"Pierogi u Marty" mieszczą się przy ulicy Pileckiego w Nowogardzie, lokal działa w tym mieście od ponad dwóch lat. W menu królowały głównie pierogi, ale można też tam było zjeść m.in krokiety oraz danie dnia, na które składa się zupa oraz drugie danie.
Po wizycie w lokalu "Pierogi u Marty" najbardziej znanej w Polsce restauratorki lokal zmienił nazwę na "Bistro Gniecione". W karcie wciąż królują pierogi. Jest też zestaw dnia, który codziennie jest inny i kosztuje piętnaście złotych.
Kuchenne rewolucje - "Bistro Gniecione" ("Pierogi u Marty")| Sezon 19 | Odcinek 10 | Zwiastun
"Bistro Gniecione" ("Pierogi u Marty"). Ceny
Za osiem sztuk pierogów ruskich lub z kapustą i grzybami w "Bistro Gniecione" trzeba zapłacić 10 złotych, o dwa złote droższe są pierogi z mięsem. Ponadto w karcie są kołduny z baraniną, zupa grzybowa, kotlet schabowy, kotlet mielony i pierś z kurczaka.
"Bistro Gniecione" ("Pierogi u Marty"). Opinie
Z opinii internautów wynika, że rewolucja nie spełniła pokładanych w niej oczekiwań.
- Myślę że nie da się nic już tu ulepszyć... Zamówiłem dwa krokiety za które zapłaciłem 12 zł wielkością nie przewyższaly dwóch pierogów, ale był bym wstanie wybaczyć jeżeli krokiety obronily by się smakiem natomiast było tylko gorzej. Krokiet z patelni tonący w tłuszczu bardzo gorący okazał się w środku lodem :) czyli na pewno zrobiony miesiąc temu a dziś na szybko ,pięknie usmażony. Smak? wybaczcie... DNO! NIE POLECAM, NIE ODWIEDZĘ I NIE CHCĘ SŁYSZEĆ TEJ NAZWY - pisze pan Rafał.
Inne recenzje też nie należą do najbardziej przychylnych.
- Dramat. Pierogi rozgotowane bez smaku wodniste. Można nałożyć pierogi bez litra tłuszczu. Tutaj chyba to normalne, że pływają. Kompletnie zachowanie nie na miejscu. Jestem załamany tym jak taki lokal może być w ogóle otwarty - komentuje pan Mateusz.
Dziś się przekonamy co i jak zmieniła Magda Gessler.
Premiera odcinka "Kuchennych Rewolucji" z Nowogoradu w lokalu "Bistro Gniecione" ("Pierogi u Marty") na antenie TVN o godzinie 21.30.
KUCHENNE REWOLUCJE. CZYTAJ WIĘCEJ O REWOLUCJACH W NASZYM REGIONIE:
Kuchenne rewolucje w województwie zachodniopomorskim
Zobacz także: "Kuchenne rewolucje" w Szczecinie. Magda Gessler w restauracji Rozmaryn - Pracownia Dobrych Smaków
Czytaj także: Aramia na Podzamczu. Tak wygląda nowy lokal [ZDJĘCIA]
Polecamy również: Najlepsza restauracja w Szczecinie? TOP 10 według portalu Trip Advisor. Tu warto zjeść!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?