W sobotę po godz. 16 na polanie Miodowa tliło się już ognisko i grill. Nad ogniem ustawiono trójnóg. Powoli schodzili się kolejni smakosze.
- Pomysł spotkania zrodził się na grupie na Facebooku, która wymienia się przepisami kulinarnymi - mówi Dorota Kaczorowska, współorganizatorka wydarzenia. - Nasza grupa nazywa się: "Co zrobić na śniadanie, obiad, deser, kolację" zrzesza około 5 tys. osób z całej Polski. Cały czas dzielimy się radami, przepisami, ale nigdy nie było okazji, by się spotkać i na żywo ich spróbować. Postanowiliśmy więc to zmienić i dziś tu jesteśmy!
Uczestnicy gotują grochówkę, przygotowali składniki, jest garnek a pod nim ogień z ogniska. Jest też grill, na którym można sobie coś upiec lub upiec coś dla kogoś i poczęstować go równocześnie próbując jego potrawy. Nie tylko grill i ognisko dostarczą kulinarnych doznań. Uczestnicy przynieśli też przeróżne gotowe potrawy, wybór jest spory... od śledzi po karpatkę.
- Impreza zaczęła się ok. 16.30. Potrwa tak długo jak długo będzie dopisywać towarzystwo. Każdy może się przyłączyć, zachęcamy do tego spacerowiczów, biegaczy itd. Im nas więcej, tym lepiej. Dziś gościmy członków grupy ze Szczecina, ale są też tacy, którzy zjechali się z regionu np. Świnoujścia - kończy pani Dorota.
Polecamy na gs24.pl:
- Sprawdź, czy zdałbyś na prawo jazdy
- Szczecin: W niedzielę 25. finał WOŚP na Łasztowni [program]
- Alarm smogowy w Polsce. A jak jest w Szczecinie i regionie?
- Policjanci przebrani za anioły na Orszaku Trzech Króli w Szczecinie. Jest pierwsza ofiara awantury
- Zobacz zdjęcia lotnicze odcinka drogi S6 Goleniów – Kiełpino
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?