Nowy lokal z pizzą neapolitańską w Szczecinie. Czym różni się od klasycznej pizzerii? [ZDJĘCIA]

MM Trendy
Podobno w Neapolu można zjeść najlepszą pizzę świata i choć nie możemy tego potwierdzić, to jesteśmy w stanie w to uwierzyć. Wszystko przez pizzę neapolitańską serwowaną w restauracji Podgrzany Talerz w centrum Szczecina przy alei Niepodległości.

To zupełnie nowe miejsce w mieście, gdzie zamówimy ten rodzaj pizzy! W karcie lokalu do wyboru mamy aż siedem pozycji, których absolutną królową jest Margherita.

Placek wypiekany w piecu gazowym, w którym temperatura osiąga prawie 500 stopni, sos pomidorowy, prawdziwa mozzarella, oliwa z oliwek i świeża bazylia.

Charakterystyczny jest nie tylko smak, który zapewniają oryginalne produkty wysokiej jakości, ale i kształt. Nieregularna forma, puszyste brzegi i cieniutki mokry środek.

Tylko prawdziwy fan pizzy odpowie bezbłędnie na wszystkie pytania!

Zaskakuje również czas wypieku - od 60 do 90 sekund. Jest to jeden z powodów, dla których neapolitański przysmak najlepiej zjadać na miejscu.

Kolejny to wyjątkowa atmosfera, jaka panuje w Podgrzanym Talerzu i oryginalny wystrój z industrialnymi akcentami, nawiązujący do wyglądu popularnych berlińskich miejscówek.

To doskonały lokal na lunch i kawę w przerwie od pracy albo wypad ze znajomymi na drinka czy lampkę wina z pizzą w roli głównej.

Pizza cieszy się popularnością niemal na całym świecie. Został ustanowiony nawet Międzynarodowy Dzień Pizzy, który obchodzimy 9 lutego. Sprawdzamy, jaki wpływ na zdrowie ma jedzenie pizzy.

Czy pizza jest zdrowa? Poznaj fakty i mity o potrawie, którą...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 9

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

L
Luigiana
16 listopada, 0:06, Luigi:

Neapolitańska pizza z pieca gazowego. Żenada...

Prawdziwa pizzę Neapolitańska w samym Neapolu ciężko dostać i tylko 10 pizzeri ma na to certyfikat. To co nam serwują to istna masakram

17 listopada 2019, 20:09, Pawełek:

ja[wulgaryzm]e, Ty to jestes "mondry"... No to super widzisz - nawet w Neapolu ciężko dostać prawdziwą neapolitane to wiadomo, że chodzi tu o to iż jest to pizza na wzór NEAPOLITANSKIEJ, a nie jakichś placków z pizza hut. Ale [wulgaryzm] wiadomo polaczki [wulgaryzm] muszą pomarudzić. Pozdro polski Luigi.

Oj chyba właściciel się obraził, że komuś się nie podoba :D Jak ktoś się złości i używa zwrotu "polaczki" i że wszyscy "marudzą" tylko on się zna i jest najfajniejszy - to widać, że ma problem z zejściem na ziemię. Pozdrawiam - Trochę dystansu się przyda.

P.S jadłam - lokal zwykły, a pizza może być.

G
Gość

Lokal przeciętny, trochę drogi. Pizza po prostu o.k.

G
Gość
16 listopada, 0:06, Luigi:

Neapolitańska pizza z pieca gazowego. Żenada...

Prawdziwa pizzę Neapolitańska w samym Neapolu ciężko dostać i tylko 10 pizzeri ma na to certyfikat. To co nam serwują to istna masakram

Luigi poczytaj trochę o „certyfikatach „ nawet pizzerie z elektrycznymi piecami dostają certyfikaty

G
Gość
16 listopada, 13:18, vagabond:

Mieszkałem rok we Włoszech to wiem. Prawdziwa pizza to jest pieczona na drewnie (włoskie "co forno al legno" )redaktorku. Brzegi są lekko przypalone i smak jest całkiem inny niż ta robiona w jakimś piecu gazowym. Różnica jak między prawdziwą kobietą a nadmuchiwaną lalką z sexshopu. Tak więc orzekam, że to marna podróba.

Zbierałeś truskawki we Włoszech ?

P
Pawełek
16 listopada, 0:06, Luigi:

Neapolitańska pizza z pieca gazowego. Żenada...

Prawdziwa pizzę Neapolitańska w samym Neapolu ciężko dostać i tylko 10 pizzeri ma na to certyfikat. To co nam serwują to istna masakram

ja[wulgaryzm]e, Ty to jestes "mondry"... No to super widzisz - nawet w Neapolu ciężko dostać prawdziwą neapolitane to wiadomo, że chodzi tu o to iż jest to pizza na wzór NEAPOLITANSKIEJ, a nie jakichś placków z pizza hut. Ale [wulgaryzm] wiadomo polaczki [wulgaryzm] muszą pomarudzić. Pozdro polski Luigi.

v
vagabond

Mieszkałem rok we Włoszech to wiem. Prawdziwa pizza to jest pieczona na drewnie (włoskie "co forno al legno" )redaktorku. Brzegi są lekko przypalone i smak jest całkiem inny niż ta robiona w jakimś piecu gazowym. Różnica jak między prawdziwą kobietą a nadmuchiwaną lalką z sexshopu. Tak więc orzekam, że to marna podróba.

K
Karolina

Najlepsza pizzeria z berlińskim klimatem w mieście !!!

O
Ola

Najlepsza pizza w mieście!

L
Luigi

Neapolitańska pizza z pieca gazowego. Żenada...

Prawdziwa pizzę Neapolitańska w samym Neapolu ciężko dostać i tylko 10 pizzeri ma na to certyfikat. To co nam serwują to istna masakram

Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński
Dodaj ogłoszenie