Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nowy lokal z pizzą neapolitańską w Szczecinie. Czym różni się od klasycznej pizzerii? [ZDJĘCIA]

MM Trendy
Podobno w Neapolu można zjeść najlepszą pizzę świata i choć nie możemy tego potwierdzić, to jesteśmy w stanie w to uwierzyć. Wszystko przez pizzę neapolitańską serwowaną w restauracji Podgrzany Talerz w centrum Szczecina przy alei Niepodległości.

To zupełnie nowe miejsce w mieście, gdzie zamówimy ten rodzaj pizzy! W karcie lokalu do wyboru mamy aż siedem pozycji, których absolutną królową jest Margherita.

Placek wypiekany w piecu gazowym, w którym temperatura osiąga prawie 500 stopni, sos pomidorowy, prawdziwa mozzarella, oliwa z oliwek i świeża bazylia.

Charakterystyczny jest nie tylko smak, który zapewniają oryginalne produkty wysokiej jakości, ale i kształt. Nieregularna forma, puszyste brzegi i cieniutki mokry środek.

Tylko prawdziwy fan pizzy odpowie bezbłędnie na wszystkie pytania!

Zaskakuje również czas wypieku - od 60 do 90 sekund. Jest to jeden z powodów, dla których neapolitański przysmak najlepiej zjadać na miejscu.

Kolejny to wyjątkowa atmosfera, jaka panuje w Podgrzanym Talerzu i oryginalny wystrój z industrialnymi akcentami, nawiązujący do wyglądu popularnych berlińskich miejscówek.

To doskonały lokal na lunch i kawę w przerwie od pracy albo wypad ze znajomymi na drinka czy lampkę wina z pizzą w roli głównej.

Pizza może być nie tylko pyszna, ale też zdrowa. Zobacz, w jaki sposób, i dowiedz się więcej o tym daniu, które może wcale nie pochodzić w Włoch.

Najzdrowsza pizza. Możesz jeść ją, kiedy chcesz. Zobacz, ile...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński