To zupełnie nowe miejsce w mieście, gdzie zamówimy ten rodzaj pizzy! W karcie lokalu do wyboru mamy aż siedem pozycji, których absolutną królową jest Margherita.
Placek wypiekany w piecu gazowym, w którym temperatura osiąga prawie 500 stopni, sos pomidorowy, prawdziwa mozzarella, oliwa z oliwek i świeża bazylia.
Charakterystyczny jest nie tylko smak, który zapewniają oryginalne produkty wysokiej jakości, ale i kształt. Nieregularna forma, puszyste brzegi i cieniutki mokry środek.
Zaskakuje również czas wypieku - od 60 do 90 sekund. Jest to jeden z powodów, dla których neapolitański przysmak najlepiej zjadać na miejscu.
Kolejny to wyjątkowa atmosfera, jaka panuje w Podgrzanym Talerzu i oryginalny wystrój z industrialnymi akcentami, nawiązujący do wyglądu popularnych berlińskich miejscówek.
To doskonały lokal na lunch i kawę w przerwie od pracy albo wypad ze znajomymi na drinka czy lampkę wina z pizzą w roli głównej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?