Nowe sklepy MasAR, ostatniej masarni w Szczecinie. Sprawdź adresy i poznaj ofertę!

Artykuł sponsorowany
Już nie tylko przy Kazimierza Królewicza, ale również przy Krzywoustego, a wkrótce i przy Mieszka I będzie można zaopatrywać się w wyroby MasAR, legendy lokalnego smaku i ostatniej masarni w Szczecinie.

Kazimierza Królewicz 4, to właśnie pod tym adresem od niemal trzydziestu lat wyrabiane są takie smakołyki jak kiełbasa akademicka, pieczeń rzymska czy szynka wędzona naturalnym dymem. Lokalne przysmaki można kupić tylko w firmowych punktach, wybranych osiedlowych sklepach i delikatesach mięsnych. - Nawiązujemy współpracę jedynie ze szczecińskimi firmami - wyjaśnia Marcin Ogar, współwłaściciel MasAR. - W ten sposób podkreślamy swoje pochodzenie oraz jakość. Na przestrzeni lat zgłaszali się do nas przedstawiciele popularnych sieci supermarketów, ale jesteśmy konsekwentni w swojej polityce. Jeśli sieć, to tylko ze Szczecina. Stąd nasze produkty figurują w ofercie legendarnego Społem.

Stale rosnące zainteresowanie wyrobami MasAr zachęciło firmę do postawienia kolejnego kroku na rynku. Do firmowego punktu sprzedaży przy Kazimierza Królewicza 4, dołączył kolejny przy ulicy Krzywoustego 27. Co ciekawe, w nowych delikatesach można nabyć nie tylko słynne smakołyki marki, ale również produkty innych producentów i rzemieślników z regionu. Przykładem są: łosoś kiszony z Kamienia Pomorskiego, pieczywo z Krzekowa czy pikantne sosy do mięs z Bani słoiki z przetworami mięsnymi z Kalisza Pomorskiego. W planach jest również wprowadzenie trunków z Winnicy Turnau. - Pragniemy zrzeszać pod naszymi skrzydłami lokalnych producentów - wyjaśnia Marcin Ogar, współwłaściciel MasAR. - Miejsca ku temu będzie sporo, ponieważ w przygotowaniu jest już następny firmowy punkt MasAR przy ulicy Mieszka I 63 w Galerii Retail . Otwarcie jest planowane na początku lipca.

Co należy podkreślić, w firmowych delikatesach można nie tylko zrobić zakupy, ale również porozmawiać o wyrobach - z czego są zrobione, jak powstaje ich smak, kto odpowiada za ich produkcję. Właściciele zdecydowali się też regularnie pojawiać za ladą, by spotykać się z klientami i udzielać im odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania. Informacje o tych “dyżurach”, będą podawane na bieżąco na FB: @wedlinymasar. Podczas zakupów warto również rozejrzeć się dookoła. Lokal pełni też funkcję galerii fotografii. Na ścianach można podziwiać stale aktualizowane zdjęcia przedstawiające produkcję oraz pracowników firmy.

Jest też dobra wiadomość, dla osób które z różnych przyczyn preferują zakupy bez wychodzenia z domu. Zamówienia na wędliny MasAR można składać również za pośrednictwem strony internetowej www.wedlinymasar.pl. Wybrane produkty dostarczane są na następny dzień pod wskazany adres w Szczecinie.

Jakie jeszcze firma ma plany na najbliższą przyszłość? - Obecnie intensywnie pracujemy ze szczecińskimi uczelniami wyższymi nad nowymi produktami - zdradza Marcin Ogar, współwłaściciel MasAR. - Rozmawiamy m.in. o tym jak przygotować wędlinę wysokobiałkową czy wysokoenergetyczną, ale też o recepturach na wyroby dla osób z nietolerancjami pokarmowymi. Planów mamy dużo, nie zwalniamy tempa.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3