Niefiltrowany lokalny specjał

Piotr Jasina
Szczeciński browar do naszego konkursu zgłosił piwo Bosman Niefiltrowane. Powstało z pasji zespołu bosmańskich browarników pod wodzą Mariusza Polewki.

Nowy wariant Bosmana to propozycja dla konsumentów, którzy cenią lokalne specjalności. Oczekując odmiany, poszukują nowych smaków. Taką kompozycję stworzyli bosmańscy browarnicy. Pomysłodawcą nowego wariantu jest Mariusz Polewka, dla którego warzenie piwa to od ponad 15 lat sposób na życie. Pochodzący ze Śląska piwowar, wbrew górniczym tradycjom rodzinnym, wziął ster życia w swoje ręce i wyjechał na Pomorze, aby zostać browarnikiem. Po latach uwarzył piwo według własnej receptury.

Bosman Niefiltrowane to jasne piwo o intensywnym smaku, złocistym kolorze i wyróżniającej wyrazistej goryczce. Mariusz Polewka zapewnia, że nowy trunek to niepowtarzalne połączenie nowych trendów, odwołania do historii i ogromnej pasji. - Stworzenie receptury było moim marzeniem od czasów, gdy zainteresowałem się browarnictwem - podkreśla. - Nie udałoby się to bez wsparcia i zaangażowania moich kolegów browarników z Bosmana. Dziś z dumą mogę powiedzieć, że Bosman Niefiltrowane to lokalny specjał warzony z pasją.

Produkt wyróżnia także nowa etykieta, utrzymana w morskiej kolorystyce, wzbogacona o rysunki gryfów - symbolu Pomorza. Te mityczne stwory przedstawiane jako lwy ze skrzydłami i głowami orłów są związane z Pomorzem już od XI-XII wieku. To wtedy słowiański ród Gryfitów, który władał tym regionem, uczynił go godłem swoich terenów. Jednocześnie gryf to metaforyczne połączenie siły i odwagi lwa z determinacją i szybkością orła.

Browar zatrudniający 250 osób produkuje nadal najpopularniejsze piwo w regionie. Co trzeci trunek spożywany przez smakoszy, to regionalna marka.

Zakład wykorzystuje niemal wszystkie moce produkcyjne. Wydajność instalacji szczecińskiego browaru wynosi 1,9 mln hl. Produkcja wykorzystuje już niemal całe moce. Lokalny produkt browaru jest ciągle numerem jeden w Zachodniopomorskiem, to także najsilniejsza marka regionalna w kraju. - Co trzecie piwo spożywane w naszym regionie, to właśnie Bosman. A co drugie - jest wyprodukowane w tym zakładzie. W Szczecinie produkowany jest także Piast, popularny Harnaś i różne gatunki Okocimia. Carlsberga już nie produkujemy.

Wzrasta sprzedaż "małpek" ale kosztem dużych formatów

Wideo

Materiał oryginalny: Niefiltrowany lokalny specjał - Głos Koszaliński

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3