Zaczynali na Chopina, przenoszą się na Staromłyńską 5. Nowe otwarcie Bistro na widelcu już 1 lipca. Na gości czeka przestronny lokal złożony z czterech sal o łącznej powierzchni 230 m2, a także ogródek. Kameralna atmosfera sprzyja nie tylko rodzinnym obiadom czy lunchom w przerwach od pracy, ale także organizacji przyjęć okolicznościowych do 60 osób. - Lokal przy Chopina miał bardziej barowy charakter, przy Staromłyńskiej będzie bardziej restauracyjnie - zdradza Andrzej Górzyński, Bistro na widelcu. - Jednak niezmienna pozostanie swobodna, przyjacielska atmosfera i oczywiście bogate menu z naciskiem na kuchnię polską.
Kartę buduje niemal 100 różnych dań - od zup i przekąsek, przez makarony, aż po króla menu, czyli kotleta schabowego w kilku, a nawet kilkunastu, odsłonach. Wszystko szykowane na miejscu - łącznie z surówkami, i wszystko smakowane przez zespół zanim wyjdzie z kuchni. - Serwujemy schab na 12- sposobów - opowiada Andrzej Górzyński. - Wyszliśmy naprzeciw smakom i oczekiwaniom mieszkańców Szczecina. Wbrew pozorom nie tak łatwo znaleźć miejsce gdzie zjemy smaczny i tradycyjny domowy obiad. My postawiliśmy na klasykę. Goście mogą zamawiać schab w panierce, z dodatkowym bekonem, z papryką, jako pieczeń, w wersji małej i w wersji ogromnej 600 g - takiej największej w mieście (uśmiech).
Wszystkie posiłki są serwowane na miejscu i na wynos. Istnieje również możliwość zamówienia cateringu na przyjęcie lub wydarzenie z pełną obsługą. Menu jest stałe, jednak codziennie szef kuchni przygotowuje jedno dodatkowe danie dania. Dopełnieniem całej oferty jest 6- rodzajów pierogów, które jak zachwala szef kuchni - idą jak woda. Potwierdzają to goście, którzy mimo przeprowadzki, obiecują nadal stołować się w lokalu.
Taką deklarację można zdobyć wyłącznie dzięki niepodważalnej jakości. Bistro na widelcu zapracowało sobie na nią wkładając w działalność całe serce. To rodzinny interes. Pan Andrzej prowadzi lokal wraz z mamą. - Kocham gotować, kocham karmić ludzi - zdradza. - Myślę, że odziedziczyłem to po mamie, która przez lata gotowała dla pracowników Stoczni Szczecińskiej. Dziennie szykowała posiłki dla niemal 1000 osób! Dziś możemy pracować razem i robić to, co lubimy i w czym czujemy się najlepiej. Chyba nie ma nic piękniejszego!
http://bistronawidelcu.com/
tel.: 574 293 393
e-mail: [email protected]
Jakie są wczesne objawy boreliozy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?