Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsze lody w Szczecinie? Ruszyło głosowanie!

Agata Maksymiuk
W wakacje postanowiliśmy znaleźć to, co najlepsze latem - lody. O pomoc zwracamy się do Was. Na nominacje czekamy do 27 czerwca na stronie naszemiasto.pl.

Wspólnie z Czytelnikami portali i gazet naszemiasto.pl chcemy wybrać najlepsze lodziarnie w mieście. Wakacyjne dni pobudzają nas do aktywności i odkrywania nowych smaków. Poprzez nowy plebiscyt chcemy odkrywać najciekawsze miejsca w mieście, a także doceniać te inicjatywy, które zasłużyły na miano tych „naj”.

Czekamy na zgłoszenia

Zgłoszenia może dokonać każdy internauta będący gościem lokalu lub jego właścicielem. Pod linkiem jest zamieszczony formularz zgłoszeniowy oraz regulamin akcji.

Zgłoś się! >>>

Zgłoszenia będą przyjmowane od dziś czyli od 16 czerwca do 27 czerwca bieżącego roku.

Głosowanie ruszy 21 czerwca o godzinie 11 i potrwa do 11 lipca, do godz. 23.59. Głosować będzie można za pomocą kliknięcia przycisku na stronie szczecin.naszemiasto.pl, za pośrednictwem Facebooka i poprzez SMS-y. Wyniki plebiscytu przedstawimy 14 lipca br. na łamach tygodnika oraz na stronie internetowej.

Atrakcyjne nagrody

Na lodziarnię, która zbierze największą liczbę głosów czeka wyjątkowa reklama w tygodniku naszemiasto.pl, dyplom oraz wlepki, a także indywidualny artykuł redakcyjny na łamach.

Najlepsi z najlepszych

W wakacje 2015 poprosiliśmy Was o wskazanie najlepszych miejscówek i kawiarni serwujących Wasze ulubione lody. W pierwszej trójce znalazły się: Artisan - lody rzemieślnicze; nowo otwarta lodziarnia Giovanni Volpe; niewielka, ale znana wszystkim Rush Cafe.

Najwięcej głosów zebrały lody rzemieślnicze Artisan. Na naszym rynku pojawiły się rok temu w pierwszym dniu wiosny. Mrożone smakołyki charakteryzują się nie tylko wysoką jakością, ale także oryginalnymi smakami.

W ofercie są lody m.in.: ser gorgonzola, whisky z kawą, nutella, arbuz, mango, truskawka, malina, jogurt, grapefruit, Cassis (czarna porzeczka), czekolada, snickers, wanilia, śmietanka, orzech laskowy. Lody są porcjowane w różnej postaci: na gałki nakładane do wafelków oraz na talerzyki. Nacisk jest kładziony na tradycyjne smaki lodów, znane z czasów dzieciństwa.

Po piętach Artisana deptała lodziarnia Giovanni Volpe. Kawiarenka to efekt trzypokoleniowej tradycji rodziny Volpe. Receptura wraz z oryginalnymi maszynami do produkcji lodów przyleciały do Polski prosto z Toskanii. Zanim lody trafiły do produkcji, przez pół roku mistrz Giovanni dopracowywał smaki, które znalazły się w ofercie kawiarni. Tak powstała niepowtarzalna gorzka czekolada, pistacja, czy solony migdał. Profesjonalna maszyna gładko łączy ze sobą smaki, dlatego nie wyczujemy najdrobniejszej grudki czy kryształku lodu. Nie ma żadnych sztucznych ulepszaczy, sama natura.

Pierwsze nominacje

Szybki rekonesans pozwolił nam ustalić kilka szczecińskich nowości i wskazać Wasze ulubione miejsca.

Pierwsza miejscówka to Lody Marczak, które działają od 1985 roku. Jak podają na swojej stronie, nie konserwują swoich lodów, nie dodają do nich żadnych substancji chemicznych: półproduktów, wzmacniaczy smaku, syntetycznych barwników i aromatów. Kolejna lodziarnia to Ice Berg, gdzie oprócz lodów, możemy zjeść domowe ciasta, np. szarlotkę na ciepło i sernik oreo. Absolutną nowością na rynku są lodowe rurki, tzw. lody tajskie serwowane w nowej kawiarence Pleciuga Cafe działającej przy słynnym teatrze lalek.

Czekamy na więcej ciekawych miejsc i smaków na naszej stronie szczecin.naszemiasto.pl Zapraszamy do wspólnej zabawy!

Zgłoś się! >>>

emisja bez ograniczeń wiekowychnarkotyki
Wideo

Strefa Biznesu: Czterodniowy tydzień pracy w tej kadencji Sejmu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto