6 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Smażenie na zimnym tłuszczu to kolejny sposób na nieudaną...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/60/2d/601c0722d8cc8_o_large.jpg)
fot. iStock
Najczęściej popełniane błędy w kuchni. Tak nie gotuj, bo twoje potrawy stracą smak i wyrazistość
5. Smażenie na zimnym oleju
Smażenie na zimnym tłuszczu to kolejny sposób na nieudaną potrawę. A do tego niezdrową. Jeśli wlejesz zimny tłuszcz na zimną patelnię i prawie od razu wrzucisz tam potrawę, bądź pewien, że tłuszcz zamiast pomóc w smażeniu, od razu zostanie wchłonięty w środek dania. W rezultacie twoja potrawa zyska mnóstwo kalorii. Poza tym po chwili smażenia okaże się, że oleju będziesz musiał znów dodać. I tak w kółko.