MISTRZOWIE SMAKU Dodatkowe nagrody dla lodziarni i piekarni podczas Dnia Piekarza i Cukiernika na targach Polagra Tech

JSZaktualizowano 
Doskonała wiadomość dla laureatów plebiscytu Mistrzowie Smaku w kategoriach Lody Roku i Piekarnia Roku! Podobnie jak kucharze, kelnerzy, restauracja oraz cukiernie i kawiarnie, zwycięzcy z każdego województwa w tych kategoriach także odbiorą nagrody podczas największych targów gastronomicznych w Polsce, które odbędą się w Poznaniu.

Uroczyste wręczenie statuetek dla zwycięzców w kategoriach Lody Roku i Piekarnia Roku odbędzie się w niedzielę, 30 września w ramach obchodów Dnia Piekarza i Cukiernika na targach Polagra Tech. Nagrodzenie Mistrzów Smaku będzie jednym z głównych punktów programu.

Poza udziałem w samej uroczystości cukiernicy i piekarze będą mogli skorzystać z wielu branżowych atrakcji, które czekają na nich na targach. Będą mogli zobaczyć najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne wypieków oraz pokazy cukiernicze realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników.

Dzień Piekarza i Cukiernika odbywa się w ramach Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych będącego częścią targów POLAGRA TECH w przestrzeniach Międzynarodowych Targów Poznańskich co dwa lata. Tegoroczna edycja targów będzie mieć miejsce w dniach od niedzieli, 30 września do czwartku, 4 października.

- Niedziela to dla wielu piekarzy i cukierników jedyny dzień wolny od pracy. Wiedząc o tym, specjalnie dla nich otwieramy Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych dzień wcześniej niż pozostałą część ekspozycji targów POLAGRA TECH – mówi Joanna Jasińska, dyrektorka projektu. - Dzień Piekarza i Cukiernika to dla rzemieślników szansa, by w dogodnym terminie zapoznać się z ofertą wystawców. A już teraz możemy obiecać, że atrakcji, nowości i premier nie zabraknie.

30 września rzemieślnicy cukiernictwa będą mogli wziąć udział w pokazach cukierniczych, których tematyka dotyczyć będzie wykorzystania masy cukrowej i karmelu przy dekoracji wypieków okolicznościowych. W ramach warsztatów zaprezentowane zostaną różne metody zdobnictwa kruchych ciasteczek i tortów na baby shower, przyjęcia z okazji chrztu czy pierwszych urodzin dziecka.

A to jeszcze nie wszystko. Prawdziwie inspirujące dla rzemieślników okażą się zapewne również spotkania przy stoiskach wystawców i w ramach pokazów organizowanych przez stowarzyszenia współpracujące z organizatorami targów POLAGRA TECH. To one niosą szansę otwarcia się na nowe rozwiązania, świeżego spojrzenia na własną ofertę i na to, jak można zmienić ją tak, by rozwijać potencjał prowadzonej przez siebie piekarni czy cukierni, dostosowując ją do zmieniających się upodobań smakowych współczesnych konsumentów.

Jesienny blok targowy będzie dla piekarzy i cukierników okazją, by poszukać nowych inspiracji dla stworzenia smacznej, dostosowanej do wymogów współczesnego konsumenta oferty wypieków. Będą mogli zaopatrzyć się tutaj we wszystkie produkty techniczno-technologiczne potrzebne do przygotowania pełnowartościowego, kuszącego zapachem, apetyczną fakturą i kształtem wypieku.

Pokazy cukiernicze będą kontynuowane również kolejnego dnia – 1 października, a ich uzupełnieniem będą również pokazy piekarskie. Te jednak przypadną na następne dni targowe – organizowane będą od 2-4 października. W ich ramach rzemieślnicy dowiedzą się, jak nadać bochnom chleba kunsztowny kształt warkocza lub innej formy splotu, tak by jak najpełniej wpisywał się w konwencję takich wydarzeń jak pierwsza komunia czy wesele.

Cukierników i piekarzy zainteresują również szkolenia dla profesjonalistów organizowane w ramach targów w środę, 3 października. Ile kaw jesteś gotowy wypić z klientem, aby zrozumieć jego potrzeby? Czy strategia jest dla amatorów, a dopiero egzekucja dla profesjonalistów? M.in. takie tematy zostaną poruszone w czasie prelekcji i warsztatów składających się na program szkoleń dla branży technologii spożywczej, które odbędą się w środę, 3 października. Najciekawsze trendy promocyjne związane z projektowaniem produktów i usług (design thinking/service design) i sprzedażowe dopasowane do potrzeb biznesowych piekarzy i cukierników przedstawią specjaliści z firm szkoleniowych 4Results, MOMA oraz Błachowski i Partnerzy.

W ramach targów Polagra Tech w dniu 1 października rozpocznie się również Salon Technologii Spożywczych. Jednocześnie w tym samym czasie odbędą się też targi o komplementarnej tematyce: Taropak, Polimer Tech, 4 Print Week i Polagra Gastro / Invest Hotel.

polecane: 60 Sekund biznesu: Ekonomia współdzielenia coraz popularniejsza.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3