3/13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Łatwostrawne menu powinno uwzględniać ok. 3 porcje ryb w...
fot. Nataliia Peredniankina/123RF

Pulpeciki rybne z sosem cytrynowym

Łatwostrawne menu powinno uwzględniać ok. 3 porcje ryb w tygodniu – zalecany jest wybór tych chudych, czyli o białym mięsie, takich jak dorsz, mintaj, pstrąg, sola, morszczuk, flądra, leszcz czy sandacz. Tak samo jak mięso, można je dusić, gotować na parze lub we własnej wilgoci (co nazywane jest też pieczeniem), albo przygotować w formie rozdrobnionej. Smaczne będą na przykład klopsiki rybne z białkiem jaja z odrobiną drobno posiekanego koperku, ugotowane w bulionie i podane w sosie cytrynowym, podane np. z sałatą i białym ryżem lub purée z ziemniaków.

Zobacz również

Terytorialsi złożyli przysięgę nad morzem. - To dla mnie ogromne przeżycie [ZDJĘCIA]

Terytorialsi złożyli przysięgę nad morzem. - To dla mnie ogromne przeżycie [ZDJĘCIA]

Pożegnalny list trenera Kosty Runjaicia do czytelników gs24.pl i kibiców

Pożegnalny list trenera Kosty Runjaicia do czytelników gs24.pl i kibiców

Polecamy

Diamentowa Liga. Dwa miejsca Polaków na podium

Diamentowa Liga. Dwa miejsca Polaków na podium

W Rosji płonął instytut badawczy zajmujący się rakietami balistycznymi

W Rosji płonął instytut badawczy zajmujący się rakietami balistycznymi

45 osiedli ostrzelanych w 24 godziny. Rosjanie zabijają cywili i niszczą miasta

45 osiedli ostrzelanych w 24 godziny. Rosjanie zabijają cywili i niszczą miasta

Przejdź na stronę główną Głos Szczeciński
Dodaj ogłoszenie