Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuluary by Pizza Paltotini, czyli pizza w rytmie Slow Life

Monika Piątas
Monika Piątas
Pizzeria Kuluary, miejsce stworzone nie tylko z miłości do włoskiego przysmaku, ale przede wszystkim z miłości do gotowania i ludzi. Można tu nie tylko zjeść pyszną pizzę, risotto czy deser, ale również odetchnąć od codziennego stresu.

Kameralna przestrzeń i niezobowiązujący wystrój zachęcający do spędzenia kulu wolnych chwil zarówno w pojedynkę, jak i z rodziną z dziećmi. - Restauracja powstała z chęci stworzenia przyjemnego miejsca, gdzie rodziny i przyjaciele mogą spędzać czas zapominając na chwilę o pędzie świata - wyjawia Alicja Palto, Kuluary by Pizza Paltotini. - Jesteśmy jak najbardziej całym sercem za ideą Slow Food i Slow Life. Chcielibyśmy aby nasi klienci przekraczając próg Kuluarów porzucali stresy, sprawy straszliwe pilne i delektowali się jedzeniem spokojem i towarzystwem.

Zamysł udaje się spełniać już od niemal 10 lat. Lokal to zdecydowanie miejsce, w którym podawane dania są proste, smaczne i zawsze ze świeżych składników. Miejsce honorowe w menu zajmuje pizza, choć kroku nie odstępują jej również: risotto, sałatki, makarony czy dania główne. Tredycyjnie już, latem pojawiły się nowe propozycje smakołyków. I tak do ulubionych pozycji szczecinian dołoączyły te nowe sezonowe. Wśród nich jest m.in. Pizza BRASEOLA E POMODORO. To placek z sosem pomidorowym, mozzarellą fior di latte, braseolą, pomidorkami koktajlowymi, rukolą oraz oliwą czosnkową. Pytanie tylko czym jest braseola? - Wyjaśniamy. To suszona dojrzewająca polędwica wołowa, wytwarzana w dolinie Valtellina (północne Włochy).Wśród innych włoskich wędlin Braseola wyróżnia się specyficznym smakiem, słodkim i delikatnym zarazem. Niepowtarzalny aromat tego produktu jest wynikiem antycznej metody konserwacji, której sekret kryje się w warunkach klimatycznych miejsca.

To nie jedyna nowość. Wśród pizzy są jeszcze Salame Spianata z salami, Carciofo z karczochami, Di Zucchini z cukinią czy Frutti di mare z owocami morza. Urozmaicenia pojawiły się również w innych segmentach karty. Goście mogą spróbować m.in. risotto z musem z buraka i panierowanym pieczonym serem kozim oraz kluseczek gnocchi w delikatnym musie z zielonych wiosennych warzyw- szpinaku i groszku, z dodatkiem oryginalnego włoskiego boczku Pancetta. Wszystko przygotowywane ze świeżych produktów i wykańczane miłością do gotowania szefa kuchni, Krzysztofa Rolewicza. Pełne menu wraz z informacjami na temat lokalu można znaleźć na www.kuluary-pizza.pl.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński