Jak prawidłowo suszyć grzyby w piekarniku? Podpowiadamy sprawdzone sposoby
Sezon na grzyby trwa w pełni. Grzyby można przygotować w pysznej marynacie albo ususzyć. Suszenie grzybów w piekarniku nie jest najtrudniejszą czynnością....
Na czym smażyć soczyste kotlety? Babcie miały na to niezawodny sposób
Smażenie kotletów mielonych jest równie ważnym etapem przygotowania, co dobór mięsa, dodawanie ulubionych składników i łączenie ich ze sobą. Nasze babcie często...
Jak wybrać idealnego arbuza? Jest na to prosty i niezawodny sposób
Jedzenie arbuza jest doskonałym wyborem na upalne dni. Przede wszystkim dlatego, że jest soczysty i niskokaloryczny. Najczęściej w sklepach spotykamy arbuzy o...
Maślanka dodaje smaku. Zobacz 5 zastosowań popularnego składnika
Maślanka to rodzaj sfermentowanego napoju mlecznego, który powstaje jako produkt uboczny w trakcie wytwarzania masła ze śmietanki. To produkt niskokaloryczny,...
Sztućce z drewna nie tak bezpieczne. UE wprowadza zmiany w opakowaniach do żywności
Od 1 sierpnia w życie wchodzi nowelizacja unijnego rozporządzenia dotyczącego wytycznych stosowania tworzyw sztucznych. Chodzi o wykluczenie z kontaktu z...
7 pyszności z czerwoną porzeczką w roli głównej. Jest w czym wybierać. Sprawdź!
Czerwona porzeczka to słodko-kwaśne źródło inspiracji. Można z niej stworzyć całe mnóstwo smakołyków, które będą świetnie smakowały jedzone na słodko, jak i w...
Gotowanie kalafiora nie musi być przykrym obowiązkiem. Oto trik na apetyczne warzywo
Kalafior to smaczne i zdrowe warzywo, które warto jeść, szczególnie latem. Można je gotować, piec, grillować i dodawać do sałatek. A nawet jeść na surowo. Może...
Poradnik gotowania bobu. Oto wskazówki, aby przyrządzić go idealnie!
Gotowanie bobu to pozornie prosta czynność. Wystarczy mieć niełuskany bób, wodę i szczyptę soli. Jednak nie zawsze wszystko pójdzie tak, jak sobie...
Jak Amerykanie jedzą hot dogi? Oto sposoby na wypełnienie podłużnej bułki
Amerykański Dzień Niepodległości przypada 4 lipca. To święto jest także określane jako Dzień Hot Doga. Na licznych festynach i w wesołych miasteczkach sprzedaje...
Puszyste jagodzianki pełne owoców. Zobacz triki mistrzów na idealne wypieki
Nadszedł sezon na jagodzianki. Po upragnione bułki z jagodami ustawiają się długie kolejki, a ich wysokie ceny czasem mogą zaskoczyć. Wielu blogerów...
Prosty trik z fasolką szparagową. Nie każdy o nim wie!
Fasolka szparagowa to nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne warzywo. Ugotowana w wodzie, polana masełkiem i podrumienioną bułką tartą stanowi wyśmienity obiad...
Czy trzeba gotować makaron w wodzie z oliwą? Sprawdziliśmy fakty i mity o gotowaniu
Czy dolewać oliwy do wrzątku podczas gotowania makaronu? A może gotować rosół podczas burzy? W wielu domach z pokolenia na pokolenie przekazywane są zasady...
Jak gotować młode ziemniaki? Prosty sposób na idealnie smakujące warzywo do obiadu
Późna wiosna i wczesne lato to czas na jedzenie młodych ziemniaków. Taki dodatek do obiadu powinien być ugotowany inaczej niż późniejsze warzywa. Warto też...
Chlebak to już przeżytek! Oto sposoby na przechowanie chleba w upały
Wysokie temperatury za oknem sprawiają, że chleb szybciej wysycha i czerstwieje. Ważne, aby wiedzieć, w jaki sposób przechowywać bochenki w trakcie upałów....
Zastosowanie sody oczyszczonej w kuchni. Dodaj szczyptę do lemoniady i obserwuj efekt
Soda oczyszczona głównie używana jest do spulchniania ciast, gofrów czy racuchów. Jednak ma ona znacznie więcej zastosowań. Dodaj ją do gotującego się...
Nie tylko pierekaczewnik. Polecamy 7 tradycyjnych dań do wypróbowania na Podlasiu
Jedliście kiedyś pierekaczewnik lub hałuszki? Jeśli nie, to możecie wybrać się na Podlasie, aby skosztować wymienionych specjałów. Dania zjecie nie tylko w...
Niezbędnik przyprawowy. Oto 7 uniwersalnych dodatków kuchni polskiej
Kuchenne szafki kuchenne często uginają się od ilości posiadanych ziół i przypraw. Czasem kupujemy składnik do konkretnego dania, które po jednokrotnym użyciu...
Zamiast kupować suszoną, wyhoduj własną aromatyczną miętę. To łatwe
Mięta to wyjątkowo popularne zioło, które najczęściej kupujemy suszone, w torebkach. Jednak, zamiast ją kupować, miętę można wyhodować. Jest ona łatwa w...
Jak gotować szparagi? Zwróć uwagę na kolor sznurka - to pomoże odnieść sukces
Szparagi to delikatne i jędrne warzywa o intensywnym smaku. Jednak, aby cieszyć się ich wyjątkowym smakiem, należy odpowiednio je ugotować. Wtedy można podawać...
Jak uratować zwarzony krem? Poznaj 3 niezawodne i proste metody
Zwarzony krem do ciast to prawdziwe utrapienie, potrafi nieźle nadszarpnąć nerwy i zrujnować nasz wypiek. Jeśli tak ci się przydarzyło, to śpieszymy z pomocą....
Witamina B12 – wiesz, że najprawdopodobniej cierpisz na jej niedobór?
Witamina B12. Zalecana do suplementacji szczególnie kobietom w ciąży, często pomijana w diecie zwykłych ludzi. Trochę jakby zapomniana, trochę niedoceniana. Ale...
Jakie garnki kupić? Praktyczne porady eskperta - Agaty Jędraszczak
Szukasz niezawodnych garnków, które będą służyć Ci przez wiele lat? W artykule znajdziesz cenne wskazówki dotyczące wyboru idealnych naczyń kuchennych. Dowiedz...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Trener osobisty
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Kredyty i pożyczki