Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na zawartość tłuszczu ryby można podzielić na...
fot. 123RF

Które ryby mają najwięcej kwasów Omega-3? Zobacz koniecznie!

Które ryby mają najwięcej kwasów Omega-3? Zobacz koniecznie!

Ze względu na zawartość tłuszczu ryby można podzielić na ryby chude - zawartość tłuszczu nie przekracza 5% (np. dorsz, okoń, sandacz, szczupak) i ryby tłuste - zawierają od 9 do 20% tłuszczu (np. łosoś, makrela, śledź, tuńczyk). Nie należy jednak bać się tłuszczu zawartego w rybach, a wręcz przeciwnie, ponieważ tłuszcze te to przede wszystkim korzystne dla naszego zdrowia przeciwzapalne kwasy omega-3.

Zawartość kwasów w poszczególnych rybach (ilość gramów w 100 gramach produktu) przedstawiamy na kolejnych slajdach.>>>



CZYTAJ RÓWNIEŻ: Jedz zdrowo z Olgą Chaińską. Ryby w diecie. Dlaczego warto je jeść i jak wybierać?

CZYTAJ RÓWNIEŻ: Dlaczego ryby powinny znaleźć się w naszej diecie?

(Źródło:Agencja TVN
Dostawca: x-news)

Zobacz również

Tak było na 10-lecie Oddziału Kujawsko-Dobrzyńskiego UTW w Wielgiem. Zdjęcia

NOWE
Tak było na 10-lecie Oddziału Kujawsko-Dobrzyńskiego UTW w Wielgiem. Zdjęcia

Mali goście wspólnie przygotowywali posiłek w redakcji Dziennika Zachodniego

Mali goście wspólnie przygotowywali posiłek w redakcji Dziennika Zachodniego

Polecamy

Marcin Robak: Mistrzostwo? Przed Pogonią kluczowe spotkanie

Marcin Robak: Mistrzostwo? Przed Pogonią kluczowe spotkanie

Pływacy powalczą o medale mistrzostw Polski, ale też o minima olimpijskie

Pływacy powalczą o medale mistrzostw Polski, ale też o minima olimpijskie

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce