Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Warsztaty florystyczne w Michałowie. Klub seniora przygotował płatki słonecznika

Warsztaty florystyczne w Michałowie. Klub seniora przygotował płatki słonecznika

Arka chce podtrzymać passę w Pruszkowie. Wicelider przywiezie trzy punkty do Gdyni?

Arka chce podtrzymać passę w Pruszkowie. Wicelider przywiezie trzy punkty do Gdyni?

Polecamy

Od czwartku droga S3 zostanie zamknięta od węzła Gryfino do węzła Myślibórz

Od czwartku droga S3 zostanie zamknięta od węzła Gryfino do węzła Myślibórz

Sekrety paryskich podziemi. Co kryje się pod miastem?

Sekrety paryskich podziemi. Co kryje się pod miastem?

Ruszają konsultacje publiczne ws. odchudzenia podstaw programowych

Ruszają konsultacje publiczne ws. odchudzenia podstaw programowych