Krokiety z farszem jajecznym

Redakcja
A może na święta wielkanocne warto zrobić krokiety? Oczywiście z farszem jajecznym! Przedstawiamy przepis Anastazji Kamelskiej ze Sławna.

Składniki:

Ciasto:
20dag maki,
2 jajka,
po szklance mleka i wody,
szczypta soli,
olej do smażenia.

Farsz:
5 jajek ugotowanych na twardo,
jajko surowe,
po jednej łyżce śmietany, masła i bułki tartej,
cebula,
łyżka posiekanego koperku,
sól,
biały pieprz.
Bułka tarta i surowe jajko do panierowania.

Wykonanie:

Wymieszać składniki ciasta naleśnikowego, odstawić na pół godziny (ciasto będzie bardziej gładkie i pulchne) i usmażyć naleśniki. Posiekaną cebulę poddusić na gorącym maśle i ostudzić.

Dodać posiekane jajka, bułkę tartą, śmietanę, surowe jajko i koperek. Doprawić do smaku (farsz powinien być pikantny). Farszem posmarować naleśniki, złożyć, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie