Jaka jest najlepsza lodziarnia w Szczecinie? [wideo, zdjęcia]
Lody Marczak
Lody Marczak, jak mówią właściciele - tradycyjnie wytwarzane przez nas lody rzemieślnicze to proste, najwyższej jakości naturalne składniki, odpowiednia ciężkość, aksamitna delikatność, kremowa tekstura i prawdziwa moc smaku. Nasza filozofia to mocne przekonanie o dobrym, naturalnym i zdrowym jedzeniu.
Nie pochwalamy masowej produkcji przemysłowej dlatego nasze lody wytwarzamy w sposób rzemieślniczy, co pozwala nam na kontrolę jakości produktów oraz procesu produkcji. Bazę lodów tworzy optymalna mieszanka naturalnego białka, naturalnych tłuszczy i cukru.
Bazę uzupełniają, zgodnie z konkretnymi recepturami, najwyższej jakości produkty takie jak owoce, orzechy, wafle, kawa, czekolada lub polewy. Nasze lody nie podlegają procesowi napowietrzania mechanicznego, który stosuje się w przeważającej większości firm produkujących lody.
Większość tych firm, w czasie produkcji wtłacza mechanicznie do lodów od 80% do 120% powietrza, przez co lody zwiększają swoją objętość, są lekkie i nadmuchane a ich smak płytki i mało intensywny.
Na lody można przyjść codziennie od 12 do 21, przy ul. Piłsudskiego.