Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jabłecznik z bitą śmietaną na biszkopcie

Redakcja
Przedstawiamy przepis na pyszny jabłecznik z bitą śmietaną, który przekazała nam Iwona Sałankiewicz z Dąbek.

Składniki: ciasto biszkoptowe:

cztery jajka,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki maki,
łyżeczka proszku do pieczenia,

Masa owocowa:
1 1/2 kilograma przesmażonych jabłek,
galaretka cytrynowa,
mała paczka żelatyny
1/2 litra śmietany kremówki.

Wykonanie:

Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę i proszek. Pieczemy biszkopt.

Na przestudzony biszkopt wykładamy jabłka z galaretką rozrobioną w szklance wody.

Na wierzchu układamy bitą śmietanę z cukrem pudrem i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną.

Możemy udekorować posiekaną czekoladą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński