Składniki: ciasto biszkoptowe:
cztery jajka,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki maki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
Masa owocowa:
1 1/2 kilograma przesmażonych jabłek,
galaretka cytrynowa,
mała paczka żelatyny
1/2 litra śmietany kremówki.
Wykonanie:
Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę i proszek. Pieczemy biszkopt.
Na przestudzony biszkopt wykładamy jabłka z galaretką rozrobioną w szklance wody.
Na wierzchu układamy bitą śmietanę z cukrem pudrem i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną.
Możemy udekorować posiekaną czekoladą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?