W miejscu otwartego właśnie Grand Park Hotel i restauracji Rusałka od 1900 roku mieściła się restauracja Haus am Westendsee. Na ten cel został zaadaptowany stary młyn słodowy. Urządzono tu lokal gastronomiczny z werandą i molo. Po wojnie z restauracji zostały jedynie ruiny, które na początku lat 60 tych. XX w. rozebrano. Po słynnej restauracji zostały tylko wspomnienia i stare fotografie. Dziś to miejsce ożywa na nowo.
- Nasz hotel i restauracja już ruszyły. Od kilku dni przyjmowani są goście, na razie na zasadzie soft openingu, bez wielkiego otwarcia. W piątek 23 listopada oficjalnie otwieramy restaurację Rusałka, wielkie otwarcie hotelu planujemy po nowym roku. Serdecznie zapraszamy mieszkańców przy okazji spacerów w parku do naszej restauracji zachęca Anna Marczak, dyrektor Grand Park Hotel w Szczecinie. - W menu znajdą tam dania z kuchni polskiej, śródziemnomorskiej, dania dla dzieci, a także lody własnej roboty. Od piątku do niedzieli zapraszamy na dni otwarte naszego obiektu, będzie można skosztować pyszności z menu i zwiedzić hotel. Z uwagi na to, że piątek to czas dobrych ofert i zniżek, prawdopodobnie też będziemy mogli coś w tym zakresie zaoferować naszym gościom.
ZOBACZ TAKŻE:
POLECAMY RÓWNIEŻ:
<<<
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?