Z okazji 21 urodzin sieć Netto razem z radiem Złote Przeboje przygotowała wyjątkowy konkurs, w którym do wygrania były bony na zakupy oraz udział w warsztatach kulinarnych.
Odetta Moro i Piotr Jaworski na przez dwa tygodnie na radiowej antenie dzielili się ze swoimi słuchaczami sekretami na temat zdrowego żywienia i bycia fit. Każdy, kto przesłał swój własny sposób na zdrowy tryb życia miał szansę na to, aby wygrać zaproszenie na wydarzenie i pod okiem doświadczonych kucharzy podszlifować swoje kulinarne umiejętności. Warsztaty odbyły się w 7 miastach Polski: Szczecinie, Poznaniu, Katowicach, Łodzi, Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu.
Kiedy przyszedł czas na Szczecin, odwiedziliśmy autorskie atelier Leszka Wodnickiego, uczestnika finałowej czternastki II edycji polskiego MasterChef, w którym konkursowa dziesiątka adeptów sztuki kulinarnej miała okazję poznać różne techniki gotowania i dedykowane sprzęty.
Jeszcze przed rozpoczęciem warsztatów, można było skosztować przyrządzonej przez Leszka Wodnickiego, prawdziwej toskańskiej bruschetty z oliwą z oliwek i pomidorami. Nie zabrakło też oczywiście pracy własnej. Finaliści konkursu przyrządzili pyszną zupę – krem z dyni. Spotkanie zwieńczyła wspólna kolacja i wręczenie smakowitych upominków - toreb z produktami Premieur, marki własnej Netto.
Smakowicie, inspirująco i bardzo wesoło – te słowa najlepiej oddają atmosferę panującą podczas warsztatów. W naszej galerii możecie zobaczyć, że podobna atmosfera panowała także podczas warsztatów w innych miejscowościach. Jak widać – gotowanie zbliża ludzi!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?