Gotowanie na płycie

Fot. Franke active kitchen
Fot. Franke active kitchen
ndukcyjne płyty grzejne cechuje doskonała zdolność przewodzenia ciepła. To bardzo wygodny, oszczędny - i co ważne - bezpieczny sposób gotowania.

Płyty indukcyjne są wizualnie bardzo podobne do płyt ceramicznych. To, co je odróżnia to sposób grzania. Zasada indukcji opiera się na energii elektromagnetycznej.
Naczynie ze stali ferromagnetycznej (przyciągającej magnes), dotykając aktywnej płyty indukcyjnej generuje ciepło bezpośrednio na dnie. Po zdjęciu naczynia, grzanie ustaje, a sama płyta pozostaje chłodna i bezpieczna. Zalety tej technologii to przede wszystkim oszczędność energii

(w porównaniu ze standardowymi płytami ceramicznymi do 25%), krótszy czas gotowania (do 40%) oraz komfort użytkowania.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie