Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotowanie na płycie

Fot. Franke active kitchen
Fot. Franke active kitchen
ndukcyjne płyty grzejne cechuje doskonała zdolność przewodzenia ciepła. To bardzo wygodny, oszczędny - i co ważne - bezpieczny sposób gotowania.

Płyty indukcyjne są wizualnie bardzo podobne do płyt ceramicznych. To, co je odróżnia to sposób grzania. Zasada indukcji opiera się na energii elektromagnetycznej.
Naczynie ze stali ferromagnetycznej (przyciągającej magnes), dotykając aktywnej płyty indukcyjnej generuje ciepło bezpośrednio na dnie. Po zdjęciu naczynia, grzanie ustaje, a sama płyta pozostaje chłodna i bezpieczna. Zalety tej technologii to przede wszystkim oszczędność energii

(w porównaniu ze standardowymi płytami ceramicznymi do 25%), krótszy czas gotowania (do 40%) oraz komfort użytkowania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński