Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gorączka przed sezonem

Krzysztof Flasiński
Adam Bińkowski, kucharz z firmy Silex częstował gości goframi.
Adam Bińkowski, kucharz z firmy Silex częstował gości goframi.
Kilkuset zwiedzających przyszło wczoraj na targi turystyczne w hotelu Wolin, w Międzyzdrojach. Impreza potrwa do soboty.

Targi podzielone są na dwie części - prezentację Relax 2002, gdzie można było pytać o ofertę wolnych miejsc oraz Tur-Gastro-Hotel - targi wystroju i wyposażenia hoteli, pensjonatów, restauracji i kawiarni oraz produktów spożywczych dla gastronomii.
W części ofert turystycznych najczęściej można było spotkać przedstawicieli urzędów miast i gmin oraz przedstawicieli stowarzyszeń.
- Łatwiej promować region, jeśli gminy połączą się - tłumaczy Ewa Deląg ze Związku Gmin Wyspy Wolin.
Na targach obecne było także Stowarzyszenie Turystyczne Ziemi Kamieńskiej, Międzyzdrojska Organizacja Turystyczna, samorządy Dziwnowa, Międzyzdrojów, Wolina oraz Golczewa. Można było poznać ofertę także pojedynczych ośrodków. Zazwyczaj jednak stoisko zajmowało kilka firm.
Dla specjalistów ciekawe były targi hotelarskie. Można tu obejrzeć specjalne hotelowe meble "klientoodporne", gofrownice, urządzenia do przygotowywania wszelkiego rodzaju sałatek, sauny, solraia, sztućce.
Na dzisiaj zaplanowano kolejny punkt targów - galę kulinarną "Prezentacja jednego talerza". Uczestnicy będą musieli przygotować dowolną potrawę regionalną.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński