- Kolejny raz będziemy się mogli przekonać, że wielkanocny stół to nie tylko jajka i mazurki, a prawdziwe bogactwo kulinarne - mówi Joanna Wojciechowska z GDK. - Konkurs odbędzie się 16 kwietnia, ale już teraz warto rozejrzeć się za oryginalnym przepisem.
To ważne, bo pragnieniem organizatorów jest ocalenie od zapomnienia potraw wyjątkowych, mało znanych, wręcz unikalnych. Dodatkowo w tym roku wszyscy uczestnicy proszeni są o zaprezentowanie potrawy wraz z jej przepisem, bowiem w przyszłości planowane jest wydanie małej książki kucharskiej.
Tak jak w latach ubiegłych, udział zgłaszać mogą koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, szkoły, restauracje i inne instytucje oraz pojedyncze osoby, chcące zaprezentować swoje umiejętności kulinarne. Wszystkie potrawy oceniane będą w czterech kategoriach: zupy wielkanocne, potrawy z jaj, ciasta i wypieki oraz mięsa.
Konkurs odbędzie się 16 kwietnia o godzinie 14 w GDK.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?