Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Goleniów. Nagrodzą za oryginalny przepis wielkanocny

agat
Co roku konkurs cieszy się dużym powodzeniem samych uczestników i publiczności.
Co roku konkurs cieszy się dużym powodzeniem samych uczestników i publiczności. Agnieszka Tarczykowska
Goleniowski Dom Kultury po raz dziewiąty ogłasza konkurs Polskie Potrawy Wielkanocne.

- Kolejny raz będziemy się mogli przekonać, że wielkanocny stół to nie tylko jajka i mazurki, a prawdziwe bogactwo kulinarne - mówi Joanna Wojciechowska z GDK. - Konkurs odbędzie się 16 kwietnia, ale już teraz warto rozejrzeć się za oryginalnym przepisem.

To ważne, bo pragnieniem organizatorów jest ocalenie od zapomnienia potraw wyjątkowych, mało znanych, wręcz unikalnych. Dodatkowo w tym roku wszyscy uczestnicy proszeni są o zaprezentowanie potrawy wraz z jej przepisem, bowiem w przyszłości planowane jest wydanie małej książki kucharskiej.

Tak jak w latach ubiegłych, udział zgłaszać mogą koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, szkoły, restauracje i inne instytucje oraz pojedyncze osoby, chcące zaprezentować swoje umiejętności kulinarne. Wszystkie potrawy oceniane będą w czterech kategoriach: zupy wielkanocne, potrawy z jaj, ciasta i wypieki oraz mięsa.

Konkurs odbędzie się 16 kwietnia o godzinie 14 w GDK.

Czytaj e-wydanie »

Oferty pracy z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński