W tym sezonie stoliki można rezerwować aż do 1 marca. Przygotowanego menu będzie można skosztować w specjalnej cenie 129 zł za osobę.
W karcie m.in.:
- schab z dzika z wędzonymi ziemniakami z ogniska,
- zupa szparagowa z owczym serem,
- krem z topinamburu z rostbefem.
Menu to efekt pracy szefów kuchni, których zadaniem było opracowanie tematycznych menu degustacyjnych, w których podzielą się z festiwalowymi gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.
ZOBACZ TEŻ:
- Naszą inspiracją były zarówno najpiękniejsze tradycje restauracyjne, jak i zeszłoroczne odwiedziny Massimo Bottury na Fine Dining Week, dzięki marce Grundig - mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu. - Niezmiennie celem naszego wydarzenia jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej.
W Szczecinie do festiwalu zostały zgłoszone trzy restauracje: Bukowy Park, Restauracja Rusałka oraz Park Hotel.
ZOBACZ TEŻ:
WIDEO: 60 Sekund Biznesu: Wolne niedziele, święta narodowe i brzydka pogoda. Wtedy zamawiamy najwięcej jedzenia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?