Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dziś Międzynarodowy Dzień Sushi. Dlaczego warto je jeść?

Agencja TVN
Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu.
Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu. Agencja TVN
Sushi to tradycyjna potrawa japońska, którą znają już wszyscy. Niestety błędnie uważamy ją za drogą i trudną do zrobienia. Produkty do jej przygotowania można kupić już w każdym sklepie, a korzyści płynące z jej jedzenia są duże.

Nie bez powodu Japończycy znani są ze swojej długowieczności. Surowa ryba jest bowiem doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, a wodorosty mają mnóstwo wapnia, magnezu i potasu. Sprawdź, dlaczego jeszcze warto jeść sushi.

Zobacz też program GL TV: LUBUSKIE SMAKI. Mateusz Truszkiewicz gotuje makaron z sosem szpinakowym

Zobacz program GL TV:LUBUSKIE SMAKI. Polędwica wieprzowa w sosie śmietanowo-grzybowym

Zobacz program GL TV: LUBUSKIE SMAKI. Przepis na pyszną przekąskę autorstwa Mateusza Truszkiewicza

Zobacz program GL TV:LUBUSKIE SMAKI. Krem z pomidorów Aleksandry Niparko

Zobacz program GL TV - LUBUSKIE SMAKI: LUBUSKIE SMAKI. Zielonogórzanka Zosia Zaborowska z MasterChefa Juniora gotuje dla Was [WIDEO]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Dziś Międzynarodowy Dzień Sushi. Dlaczego warto je jeść? - Gazeta Lubuska

Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński