Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Delivery Week 2 w Szczecinie, czyli dwudaniowy posiłek z dostawą w obniżonej cenie

Agata Maksymiuk
Agata Maksymiuk
Trwa druga edycja Delivery Week. Celem akcji jest wsparcie restauratorów i jednoczesne zastąpienie inicjatyw Restaurant Week oraz Fine Dining Week. Wydarzenie potrwa do odwołania. W tym czasie można zamawiać dwudaniowe posiłki z dostawą do domu w festiwalowej, niższej cenie.

W ramach Delivery Week 2 w specjalnej cenie 39 zł można zamówić dwudaniowe “domowe doświadczenie restauracyjne”. Nowością tegorocznej edycji festiwalu są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week - za dwudaniowe menu zapłacimy 59 zł.

Do wyboru są dania wegetariańskie, wegańskie, rybne, a także menu mięsne. Wzorem poprzedniej edycji, zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej - do godziny 23 na następny dzień i kolejne. Szczegóły dostępne są na stronie www.deliveryweek.pl

Jak podają organizatorzy - festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Delivery Week odbywa się w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Lublinie, Rzeszowie, Szczecinie i na Śląsku, a wkrótce dołączą do niego kolejne miasta. Co ważne - festiwal ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa w nim.

Które restauracje ze Szczecina biorą udział w wydarzeniu? - Na liście jest 11 lokali.

  • Browar Stara Komenda
  • Chinkalnia Restauracja Gruzińska
  • Irish Pub Dublin
  • Jin Du
  • Kathmandu Restaurant
  • Niebo - Wine Bar Cafe
  • The Kitchen Meet & Eat
  • Sake SUSHI&THAI
  • Resto Bar Parkowa 13
  • Restauracja w Hotelu Park
  • Palmyra

- Koronawirus ponownie zaszachował całą branżę gastronomiczną - mówią Paweł Światczyński i Maciek Żakowski, organizatorzy Festiwalu. - Z dnia na dzień obudziliśmy się w nowej i trudnej do zaakceptowania rzeczywistości. Dla niezależnych, rodzinnych przedsiębiorstw to niebywale dramatyczny czas, ważą się ich losy. Po przełożeniu jesiennej edycji Restaurant Week wszystkie nasze moce postanowiliśmy wykorzystać, by pomóc restauracjom. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych gości to się uda.

Jak podają organizatorzy - misją festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej, a zamówienia na wynos lub z odbiorem to jedyne, co może pomóc restauracjom przetrwać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński